Ексклюзиви
понеділок, 15 жовтня 2012 23:15

Художника Юрія Качкіна побили через місце на Андріївському узвозі

Художника Юрія Качкіна побили через місце на Андріївському узвозі
Фото: kreschatic.kiev.ua

Художника Юрія Качкіна побили вранці 14 жовтня, у неділю, на Андріївському узвозі Києва. Чоловік намагався виставити картини, але на нього напало кілька чоловіків. Вони вимагали заплатити за місце — 80 гривень у місяць. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла його дружина Ірина Качкіна.

За словами жінки, Юрію Качкіну нанесли сильні удари по голові. Вона викликала міліцію та "швидку". Чоловіки вимагали від художника гроші, які почали збирати після проведення реконструкції Андріївського узвозу. Останні три місяці художники щомісяця сплачували 80 гривень, торговці — 100.

"Гроші збирає структура, яка підпорядкована новій громадській організації "Громадська рада Андріївський Узвіз". Моєму чоловіку не давали зайняти своє місце через те, що ми активісти і маємо іншу думку з приводу умов, які створили на узвозі. Художників просто поставили перед фактом плати і все. А ми відстоюємо права людей, які не хочуть і не можуть туди сплачувати", - розповіла дружина.

За словами Ірини, її чоловік боїться втратити місце на Андріївському узвозі через те, що туди до нього приходять шанувальники його творчості.

"Те, що зараз робиться на узвозі  - це фактично рекет. Ми платимо 240 гривень на рік до Національної спілки художників. Там виходить 20 гривень на місяць, але там ведеться робота, роблять якісні виставки. А тут за що маємо платити? Торговець сувенірами має виторг щодня, а художник може не продати нічого і протягом місяця. Ми з чоловіком пропонували символічні внески — це 19 гривень на рік", - зауважила вона.

Зараз ви читаєте новину «Художника Юрія Качкіна побили через місце на Андріївському узвозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі