субота, 27 жовтня 2018 02:24

Художник збирає кров біженців та знаменитостей

Художник збирає кров біженців та знаменитостей
Художник збирає кров біженців та знаменитостей для інсталяції "Одіссея". Фото: NewsMir.info

Британський художник Марк Куїнн збирає кров більше 5 тис. чоловік для інсталяції "Одіссея". Так він хоче звернути увагу людства глобальну кризу біженців.

"Одіссея" складатиметься з двох тонн замороженої крові. Художник збирається розділити кров на дві частини у вигляді кубів: одна буде належати біженцям, а інша - знаменитостям начебто Кейт Мосс, Джуду Лоу, Анні Вінтур і Полу Маккартні. Куби будуть абсолютно ідентичні, і про те, де чия кров, можна буде тільки здогадуватися, пише glavcom.ua.

За словами Куїнна, ідея інсталяції прийшла до нього три роки тому. За допомогою мистецтва він планує зібрати близько $30 млн в фонд благодійних організацій, що підтримують біженців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експозиція музею ПЛАТАР підкорила китайське Заборонене місто Ґугун

Після виставки в Нью-Йорку "Одіссея" відправиться в міжнародний тур. Для транспортування скульптурний об'єкт розморозять, а потім відтворять на місці.

У Будапешті у Музеї Людвіга відкрилася виставка сучасного українського мистецтва "Перманентна Революція". В ній беруть участь 38 українських художників і мистецьких груп.

Зараз ви читаєте новину «Художник збирає кров біженців та знаменитостей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі