понеділок, 02 липня 2012 14:39

Художник представив виставку на тему "Таємної вечері" да Вінчі
5

Експонати - полотна червоним, на яких проступають силуети учасників Таємної Вечері, й білі скульптури крил — розставлені по периметру
Фото: Фото: Ольга Скороход
За словами Калінаускаса, на створення серії його надихнув огляд на власні очі знаменитого полотна Леонардо, про що художника мріяв все життя.
Твори виконані в червоному й білому кольорах
Сам автор так говорить про сенс виставки: "В біблійному контексті кров тотожна життю. Час зупиняється, і простір наповнюється білим - кольором-символом інобуття"

У столичній галереї "Лавра" в п'ятницю 29 червня, відкрилася виставка відомого вченого та художника Ігоря Калінаускаса під назвою" Минуло 2000 років: обличчя стерлися, світло залишилося".

Проект э масштабною полиптихом-інсталяцією на тему "Таємної Вечері" Леонардо да Вінчі.

Перша виставка, присвячена "Таємній Вечері", була представлена ??в 2006 році, експонувалася в Музеї науки й техніки Леонардо да Вінчі в Мілані (Італія).

За словами Калінаускаса, на створення серії його надихнув огляд на власні очі знаменитого полотна Леонардо, про що художник мріяв все життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таємна вечеря вказує на переїдання - вчені

Твори виконані в червоному й білому кольорах. Експонати - полотна червоним, на яких проступають силуети учасників Таємної Вечері, й білі скульптури крил — розставлені по периметру.

Сам автор так говорить про сенс виставки: "В біблійному контексті кров тотожна життю. Час зупиняється, і простір наповнюється білим - кольором-символом інобуття".

Ім'я Ігоря Калінаускас широко відоме: практикуючий психолог, бізнес-тренер, автор безлічі публікацій, музикант і художник. Його художні роботи були представлені більш ніж на 25 виставках в галереях та художніх інституціях Україні, Росії та Європи. Живе і працює в декількох європейських містах, у тому числі в Києві.

Виставка триватиме до 28 липня. Відвідувачам пропонують обрати плату за перегляд експозиції - 20 гривень або заповнення анкети для отримання інформації про наступні проекти Калінаускасса.

Зараз ви читаєте новину «Художник представив виставку на тему "Таємної вечері" да Вінчі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі