вівторок, 10 жовтня 2017 16:11

Художник показав оголених п'яних жінок на фоні Кремля
5

Серія робіт "Третій Рим" фотохудожника Романа Пятковки
Фото: Катерина Лук'яшко
Серія робіт "Третій Рим" фотохудожника Романа Пятковки
Серія робіт "Третій Рим" фотохудожника Романа Пятковки
Серія робіт "Третій Рим" фотохудожника Романа Пятковки
Серія робіт "Третій Рим" фотохудожника Романа Пятковки

Український фотохудожник Роман Пятковка створив серію робіт "Третій Рим". На фото зображені огрядні жінки й чоловіки на фоні Кремля.

"Третій Рим" - це болюча тема. Взагалі - все, що відбувається зараз в Україні - боляче. Мені хочеться щось казати на цю тему. Я можу давати інтерв'ю, писати пости в мережах, або ж лізти в політику, як деякі художники зараз. Але ніж говорити, краще щось зробити. Я роблю, бо мені здається, що я роблю краще ніж говорю. Цей проект про те, що все погано. Монстр, який живе по сусідству з нами, який намагається на останньому диханні забризкати гноєм своєї смерті країни, що оточують, рано чи пізно загине. Рим зазнав краху і черговий теж зазнає. Зазнав краху перший Рейх, Візантія. Це проблема імперій. Я зобразив це іронічно, щоб не доводити до критичної точки. Але дуже важлива іронія в хвилини страху. Посміявшись над чимось, ми не так цього боїмося. Я не створюю протестне мистецтво. Це моє відчуття сучасного життя", - каже Роман Пятковка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На виставці до річниці Незалежності показали 400 художніх творів

"Третій Рим" — релігійно-політична доктринальна міфологія XVI — XVII ст., яка малювала Москву "вершиною світової історії" та мала за практичну ціль підкріпити легітимність претензій Москви на "Візантійську спадщину".

Широкій громадськості Роман Пятковка став відомий в 2013-му, коли на конкурсі Sony World Photography Awards йому присудили нагороду за серію "Радянське фото". У ній він поєднав з обкладинками однойменного журналу свої плівкові портрети радянських часів.

Українська художниця 31-річна Анна Сарвіра 10 років намагалася потрапити на конкурс дитячих ілюстраторів, що проходить у італійській Болоньї. 2017-го переможець отримає $30 тис. — 810 тис. грн — та контракт з іспанським видавництвом. Анну включили до списку 75 найкращих ілюстраторів світу.

Зараз ви читаєте новину «Художник показав оголених п'яних жінок на фоні Кремля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі