четвер, 26 вересня 2013 11:11

Художниця створила глобальний арт-проект з однієї фрази - "Перш ніж я помру, я хочу"
11

Фото: Фото: Reuters

"Before I die I want to..." (Перш ніж я помру... ) - це глобальний суспільний арт-проект, який закликає людей задуматися про своє життя і поділитися своїми особистими прагненнями в публічному просторі. Тепер така стіна є вже в Лондоні.

Рік тому, коли Кенді Чанг (Candy Chang) втратила кохану людину, вона знайшла закинутий будинок в Новому Орлеані. Пофарбувала стіну в чорний і написала "Before I die I want to..." (Перед тим як я помру, я хочу...". Будь-хто міг взяти шматок крейди і написати свої сподівання, про горе та щастя. Наступного дня на стіні вже не було місця.

"Перш , ніж я помру, я хочу... співати для мільйонів, з'їсти салат з іноземцем, побачити як моя донька стала випускницею, посадити дерево, займатися сексом, стати бабусею, з'їсти яблуко, зробити інших щасливими, одружитися з коханою дівчиною, хочу щоб мій колишній знав, що правда лише одна... Те, що писали люди змушувало мене і сміятися вголос і нагадувало мені, що я не самотня. Я так само як і вони хочу розібратися в цьому житті" - згадує художниця Кенді Чанг.

Тепер такі стіни є в більш ніж 50-ти країнах світу - Германії, Мехіко, Малазії, Японії, Китаї, у багатьох штатах США. Стін уже налічують більше 350-ти.

Для людей - це подібно терапії. Стіни періодично вимивають і тоді нові люди мають змогу писати свої сподівання, мрії та бажання. На основі цих мрій і сподівань у листопаді вийде книга. У ній будуть і особисті історії людей, які писали на стіні, як вони втрачали у цьому житті і яку роль відіграла для них написана фраза "Before I die I want to..."

Зараз ви читаєте новину «Художниця створила глобальний арт-проект з однієї фрази - "Перш ніж я помру, я хочу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі