четвер, 03 жовтня 2019 14:55

Хор Київського метрополітену виступить на прем'єрі фільму про комунальників

Автор: Фото надане Анастасією Сідельник
  Ансамбль "Червона калина" виконає "Гімн метро" на прем'єрному показі документального фільму "Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго" в Києві
Ансамбль "Червона калина" виконає "Гімн метро" на прем'єрному показі документального фільму "Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго" в Києві

Народний фольклорно-вокальний ансамбль Київського метрополітену "Червона калина" виступить на прем'єрному показі документального фільму "Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго". Відбудеться 17 жовтня в київському кінотеатрі "Жовтень" за участі режисерки Надії Парфан і творчої групи.

Ансамбль "Червона калина" - майже одноліток незалежної України. Створений 1992-го, він досі не перестає співати на землі та під землею. Колективом керує заслужений працівник культури України Віталій Стоцький. На прем'єрі стрічки хор виконає "Гімн метро".

"Київський метрополітен - одне з найбільших комунальних підприємств у Києві, - каже продюсер "Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго" Ілля Гладштейн. - Коли ми дізналися, що вони, як і ІФТКЕ, плекають традиції творчих колективів і мають власний профспілковий хор, одразу вирішили запросити їх до співпраці".

"Якщо подивитись новини, то все пропало давно і дуже капітально, - говорить радниця начальника київського метро Наталка Макогон. - Звідусіль чути тільки, що погані лікарі, чиновники ще гірші, і вчителі туди ж, і транспортники. А комунальники просто посланці пекла, особливо на старті опалювального сезону. І дуже круто, що авторка фільму показала щоденну роботу людей, наших із вами сусідів, знайомих, чиїхось родичів, які намагаються зробити, що можуть - хтось краще, а хтось як уміє".

За сюжетом картини, опалювальний сезон вносить корективи у графік репетицій хору івано-франківських комунальників. Очолює колектив голова профспілки Іван Гаврилишин. Виконують переважно народні пісні. Репетирують щосереди о 15:00 в актовій залі. Через стінку - ремонтний цех, де гудуть станки, нарізають труби.

17 жовтня документальна трагікомедія про хор комунальників вийде у прокат у Києві, Івано-Франківську, Львові та Тернополі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зняли фільм про українських комунальників

Світова прем'єра фільму "Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго" відбулася на фестивалі Visions Du Reel - одному з найбільших документальних форумів світу, що проходить у місті Ньйон, Швейцарія. Також стрічка брала участь у головній конкурсній програмі Міжнародного кінофестивалю у Кракові та в конкурсній програмі європейських документальних фільмів 10-го Одеського міжнародного кінофестивалю.

Надія Парфан - режисерка, продюсерка та кураторка культурних проектів. 2014 року стала співзасновницею Міжнародного фестивалю кіно та урбаністики "86" у місті Славутич на Київщині.

Зараз ви читаєте новину «Хор Київського метрополітену виступить на прем'єрі фільму про комунальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі