вівторок, 15 січня 2013 13:00

Холмс користується мобільним, а Ватсон веде блог

Холмс користується мобільним, а Ватсон веде блог
Фото: kinopoisk.ru

Сьогодні о 20.00 на каналі "1+1" стартує серіал "Шерлок" від компанії Бі-бі-сі, який був визнаний кращою програмою британського телебачення в 2012 році. Його зняли за мотивами творів Артура Конан Дойля, але дія відбувається в наші часи.

"Автори серіалу виконали головну задачу кінематографістів - перенесли історію на екран так, що вона зазвучала по-новому. Сучасний світ вимагає іншого Холмса. Якщо Василь Ліванов грав класичного офіцера, то зараз змінилася філософія. У епоху поп-культури ми більше зосереджуємося на собі. Величезна махіна інформації тисне зусебіч, ми постійно трошки знервовані. І головною відмінністю Шерлока Холмса у виконанні Бенедикта Камбербетча є оцей тонкий нерв через обличчя, постійна легка роздратованість - такими є сучасні ми. Його обличчя зіграло дуже велику роль - аж надто англійське, додає нових фарб у портрет Холмса. Обидві сезони "Шерлока" були дуже популярні", - зазначив голова відділу кіноредакції телеканалу "1+1" Андрій Алфьоров.

У серіалі Холмса і Ватсона часто приймають за гомосексуальну пару. Ірен Адлер шантажує королівську сім'ю відвертими фотографіями однієї із членів родини. Обхитровує Шерлока і він закохується у неї.

Вести блог доктору Джону Ватсону порадила його психіатр. Після війни від не довіряє людям і занадто замкнутий. На її думку, це допоможе йому бути більш відвертим. Цей блог реально існує. Його створив BBC Online. Блог доктора Ватсона читають 1895 людей. Час від часу Шерлок Холмс коментує дописи напарника.

Записи в блозі:

31 січня

Мій новий сусід по квартирі

Ось учора ввечері я ходив дивитися квартиру. Вона виглядала дуже навіть добре. Шерлок вже встиг заселитися, тому там з'явився деякий безлад. Але тим не менш там набагато краще, ніж в моїй старій квартирі.

Трошки про божевільного? )

Він зарозумілий, владний і пихатий! Він навіть трохи небезпечний! Але відчуваю, що я з ним не нудьгуватиму і ми будемо сперечатися про те, який канал дивитися чи хто сьогодні платить за газ або світло. І все таки я впевнений, що він божевільний, але він знає парочку хороших ресторанів і це мені безсумнівно подобається.

Ми поговорили з господинею - міс Хадсон. Потім прийшов поліцейський і попросив Шерлока Холмса оглянути труп, забувши про мене, ми вирушили туди. Потім по вулицях нашого Лондона ми переслідували вбивцю. Зрештою, Шерлок розкрив цю заплутану справу з серійними суїцидами.

Після цього ми з Шерлоком вирушили у чудовий китайський ресторан. Передбачення з печеньки говорило "Немає нічого нового під Сонцем, все це було і раніше". Але після пережитого, я собі не дозволю з цим погодитися.

Зараз ви читаєте новину «Холмс користується мобільним, а Ватсон веде блог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі