середа, 05 лютого 2014 15:16

Хокеїстки у червоній білизні та сором'язливий Путін на санчатах - художники про Олімпіаду в Сочі
36

Календар Андрія Тарусова
Фото: Фото: tarusov.blogspot.com
Календар Андрія Тарусова
Календар Андрія Тарусова
Календар Андрія Тарусова
Календар Андрія Тарусова

"Самый лучший человеческий вид – это спортсмен. Лучший с точки зрения изобразительного искусства" - казав Олександр Родченко, родоначальник дизайну та реклами в СРСР. Цього тижня виставки на спортивну тематику найактуальніші в Росії.

Gazeta.ua підібрала найоригінальніші роботи на тематику "олімпійських ігор" не лише майстрів радянського плакату чи живопису, а й сучасних російських художників.

"Спорткульт" - з такою назвою Московський музей дизайну вирішив показати спортивні форми і тканини, живопис і графіку, плакати і фотографії, скульптуру та кінохроніку фізкультурних парадів і відкриттів спортивних заходів. Серед авторів робіт - Родченко, Дейнека, Цадкін. Більше 60-ти картин показують й в рамках міжнародного проекту - "Радянський спорт" у Москві.

Сучасні російські митці також "висловилися" на тему зимових ігор у Сочі. Приміром, Нікас Сафронов присвятив кілька картин олімпіаді.

А російський художник Андрій Тарусов створив неофіційний пінап-календар "зимових ігор". "За основу я взяв радянські плакати, картини Дейнеки і мозаїку московської станції метро Маяковська" - пише про свою роботу художник.

Ще влітку минулого року красноярський художник Василь Слонов зобразив Садомазо-Чебурашку, Сталіна-упиря для серії карикатур "Welcome! Sochi 2014". Міські чиновники визнали її русофобською і такою, що ганьбить сочинську Олімпіаду, а тому заборонили показувати.

Так само іронічно висловилася на тему Олімпіади в Росії і молода художниця Надія Хузіна. Головний герой її картин у стилі "політичного арту" - президент Росії. "Володимир Путін виступає в різних видах спорту на Олімпійських іграх. На картині "Фініш" зобразила Віталія Мілонова і Володимира Путіна, які змагаються в санному спорті в парному заїзді", - пише художниця.

Зараз ви читаєте новину «Хокеїстки у червоній білизні та сором'язливий Путін на санчатах - художники про Олімпіаду в Сочі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі