пʼятниця, 04 грудня 2020 08:00

Хочеться миру. Але ми на своїй землі і ми її захищаємо - актор стрічки "Мати апостолів"

Хочеться миру. Але ми на своїй землі і ми її захищаємо - актор стрічки "Мати апостолів"
Фільм "Мати апостолів" говорить про те, що має бути порозуміння між українцями — Сергій Медін. Фото: mother-apostles-film.in.ua

Фільм "Мати апостолів" нагадує про те, що маємо залишатися людьми.

Про це каже актор Сергій Медін. У драмі режисера Зази Буадзе зіграв жителя окупованої території Іллю. Разом із дружиною мешкає на хуторі Леонівка Краснодонського району Луганської області, неподалік поля, де впав український транспортний літак Ан-26. Його збили ракетою російські найманці, за сюжетом.

Головна героїня стрічки – мати командира екіпажу, етнографиня Софія Кулик із Вінниці. Приїжджає на Луганщину шукати сина.

Сергій Медін – заслужений артист України, провідний актор Сумського обласного академічного театру драми та музичної комедії імені Щепкіна. У "Матері апостолів" зіграв свою першу роль у кіно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільм "Мати апостолів" вийшов у прокат

"У мого героя є внутрішній конфлікт і трансформація, - говорить Медін. - Його син пішов в "ополчення" і загинув. Тепер в Іллі борються ненависть і людяність. Врешті-решт вибирає останнє.

Спочатку бере в полон і закриває в сараї українського льотчика. Для Іллі це як помста. Хоче навіть продати бойовикам, взявши викуп за хлопця. Але відпускає бранця після розмови із Софією, бо в ньому перемагає людяність. Мені здається, була від початку. Але обставини на деякий час придушили цю якість.

Працювати із Зазою Буадзе було легко й комфортно. Підібрав чудовий ансамбль - усі на своїх місцях. Ставив тільки точні акторські задачі

Фільм говорить про те, що має бути порозуміння між українцями. Звичайно, не з убивцями. На окупованій території теж є різні люди. Не тільки вороги, а ті, хто в силу якихось обставин залишилися там.

Це картина про біль - і для більшості українців, і для мене особисто. У мене в Маріуполі та Донецьку є родичі. На жаль, йде війна і хочеться миру. Але ми на своїй землі і ми її захищаємо".

"Мати апостолів" у прокаті з 3 грудня.

"Це живе, щемливе кіно, яке б'є в серце. Фільм-рана, як я його називаю", - каже актор Богдан Бенюк. У стрічці "Мати апостолів" виконав роль місцевого жителя Федора Мельника, який залишився сам на окупованій території - дружина померла, діти роз'їхалися. Повертаючись із Харкова, де провідував сина, в автобусі знайомиться із Софією. Намагаючись вберегти від необачних кроків, Федір стає її соратником та допомагає рятувати українських льотчиків.

Зараз ви читаєте новину «Хочеться миру. Але ми на своїй землі і ми її захищаємо - актор стрічки "Мати апостолів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі