пʼятниця, 01 листопада 2019 21:45

Гурт My Chemical Romance повертається на сцену після 6-річної паузи

Американський рок-гурт My Chemical Romance повертається на сцену після розпаду 2013-го.

31 жовтня у twitter колективу з'явився допис із афішею шоу "Повернення". Концерт відбудеться 20 грудня в Лос-Анджелесі, штат Каліфорнія, США. У публікації також написано "Наші фантоми назавжди...". Це натяк на однойменний дебютний альбом 2002 року.

Автор: Mick Hutson / Contributor
  Американський рок-гурт My Chemical Romance повертається на сцену після розпаду 2013-го.
Американський рок-гурт My Chemical Romance повертається на сцену після розпаду 2013-го.

Гурт заснували 2001-го вокаліст і автор текстів Джерард Вей та ударник Метт Пелісьєр. Вей став свідком падіння хмарочосів Всесвітнього торгового центру у Мангеттені 11 вересня. Це змінило його світогляд, і він вирішив розпочати музичну кар'єру.

У складі колективу також гітаристи Рей Торо, Френк Аїро і брат фронтмена Майкі Вей. Грали альтернативний рок, панк-рок, поп-панк. Фарбували волосся, підводили очі, носили переважно чорний одяг. Були у всіх плейлистах фанатів емо-кору. Випустили чотири студійні альбоми. Зіграли 133 концерти разом із гуртами Muse, Rise Against та Thursday.

Британський журнал Kerrang! назвав платівку The Black Parade 2006-го четвертим найкращим альбомом року. My Chemical Romance були номіновані на звання найкращого альтернативного гурту на премії American Music Awards 2007 року.

Після розпаду вокаліст випустив сольну платівку Hesitant Alien 2014-го. Став одним із продюсерів серіалу "Академія Амбрелла" від Netflix, знятого за його коміксами. Френк Аїро створив саундтрек до мультфільму Тіма Бертона "Франкенвіні" і записав кілька платівок у складі різних проектів.

The Black Parade — концептуальний альбом My Chemical Romance. Є рок-оперою персонажа на ім'я Пацієнт. Це історія про його смерть і роздуми над минулим життям. Смерть приходить за ним в образі Чорного параду. В основі сюжету — спогади Джерарда Вея про парад, який він бачив у дитинстві. Під час туру на підтримку альбому фронтмен виступав в образі учасника Чорного параду.

Зараз ви читаєте новину «Гурт My Chemical Romance повертається на сцену після 6-річної паузи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі