середа, 18 квітня 2018 21:45

Гурт "Брати Гадюкіни" заспівали про Львів у комедії про "батярів"

Гурт "Брати Гадюкіни" заспівали про Львів у комедії про "батярів"
Батярів зіграли львівський актор Юрій Хвостенкота та Іван Шаран з київського театру "Золоті ворота". Фото - Facebook

Відбулась прем'єра пісні і кліпу "Тільку ві Львові" легендарного львівського гурту "Брати Гадюкіни". Це українська переробка польської народної пісні. Її у 1930-х рр. здійснив львів'янин Емануель Шлехтер. Сучасне аранжування виконали "Брати Гадюкіни".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 30 українських фільмів, які виходять у прокат у 2018-му

Пісня стане саундтреком до комедії "Шляхетні волоцюги", яка цьогоріч вийде в прокат. Розповідає про двох львівських гультяїв Ярика й Марека. Вони належать до субкультури "батярів". Не мають постійної роботи, живуть зі своєї винахідливості. Герої змінюються після зустрічі з 18-річною сиротою Христею. Заступаються за неї в різних ситуаціях. Стають немовби старшими братами дівчини.

"Пісню "Тільку ві Львові" знаємо з дитинства, - каже учасник гурту "Брати гадюкіни" Ігор Мельничук. - Другу її частини змінили, бо була вальсова, осучаснили звучання. Гурт "Брати Гадюкіни" знявся у "Шляхетних волоцюгах" в ролі вуличних музикантів. Завжди жили і жевемо по-батярськи: любимо жінок, погуляти й музику".

Події у фільмі "Шляхетні волоцюги" відбуваються влітку 1939-го."Історично дуже складний і наповнений подіями час, — каже піар-менеджер Ольга Мельник. — Але мета фільму не показати історичну правду, а розважити глядача. Тому покажемо міністра закордонних справ Німеччини Рібентропа, радника Гітлера. Зустрінуться наші батяри також із "НКВДистами". Ті приїдуть до Львова на спецзавдання. Щоб стати ніби "своїми", перевдягнуться вертепом посеред літа. Зобразили героїв гротескно. Історичної правди в картині небагато. Мета — показати колоритну комедію".

Зараз ви читаєте новину «Гурт "Брати Гадюкіни" заспівали про Львів у комедії про "батярів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі