середа, 20 квітня 2022 16:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Гуцул-метал гурт KARNA присвятив пісню полеглому на війні письменнику

Гуцул-метал гурт KARNA присвятив пісню полеглому на війні письменнику
KARNA присвятили пісню Юрію Руфу. Фото: facebook.com/hutsul.metal

Гуцул-метал гурт KARNA випустив нову пісню під назвою "Мама Галичина".

Музиканти присвятили її українському письменнику, громадському діячу та засновнику літературного проєкту "Дух нації" Юрію Руфу, який загинув у бою на Луганщині. Про це повідомляється на Facebook-сторінці гурту.

За словами гітариста Влада Яруна, робота над піснею розпочалася ще до повномасштабної війни в Україні. Однак випустили її лише тепер та присвятили Руфу, який почув композицію до прем'єри і вона йому сподобалася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Киянку з 2-місячною донькою зобразили на іконі в Неаполі - що відомо про автора і модель

"Ти був справжнім воїном, яких народжують одного на тисячі. Ми дякуємо твоїм батькам за те, що ти справжній, за те, що ти - українська сталь. Ти лишився бійцем назавжди! Ти любив свою землю, беріг Україну на Луганщині, поліг на Попасній і сьогодні повернувся у свою Галичину. Галичина плакала по тобі... Але ми більше не плачемо, навіть під ліричні ноти цієї пісні, написаної ще до війни. Ми готуємося до бою і помсти. Ми готуємося до перемоги! Слава тобі, герою! Слава героям всієї України", - написали музиканти в соцмережі.

Учасники гурту допомагають на різних фронтах у боротьбі з російською агресією, зокрема, займаються волонтерством. Вокаліст гурту Олексій Ярош захищає Україну в лавах ЗСУ.

На Луганщині у бою загинув Юрій Руф - поет, власник бренду концептуального одягу "Гвер", громадський діяч, незмінний ведучий фестивалю "Холодний Яр". Про це стало відомо 3 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Гуцул-метал гурт KARNA присвятив пісню полеглому на війні письменнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі