четвер, 01 березня 2012 15:21

"Державному театру вигідніше взагалі не працювати" — Бенюк

"Державному театру вигідніше взагалі не працювати" — Бенюк

Актор Богдан Бенюк зазначив, що державним театрам в Україні не вигідно заробляти гроші.

"Якщо актор професійний, то для нього гріх не викладатися на всю. Незалежно – чи в театрі працює, чи в антрепризній компанії. Стереотип про те, що коли збираються артисти з різних труп – це халтура, залишився з Радянського Союзу. Зараз зіграєш у півноги – більше в таку "халтуру" тебе не покличуть. Тому робота тут відповідальніша за офіційну. Якийсь прокол – ви втрачаєте й гроші, й глядача. Державний театр може собі це дозволити", - розповів актор Богдан Бенюк.

За його словами, на балансі Мінкульту України біля 90 театрів, у Франції таких лише три.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Богдан Ступка місяць не ходить на роботу

"Доки наша держава більш-менш справляється з утриманням, вони існуватимуть. Якщо директор хороший менеджер, то знаходить способи заробити додаткові кошти на нормальні декорації, костюми, зарплату. Але через дотації держава ставить багато перепон цьому. Якщо не вмієш їх обходити, то не зможеш рухатися далі. Тобто, якщо зароблятимеш, дотації уріжуть. Державному театру вигідніше взагалі не працювати", - зазначив він.

22 лютого актори театральної компанії "Бенюк і Хостікоєв" грають у антрепризній виставі "Люкс для іноземців" на сцені київського театру імені Лесі Українки.

Прочитати повністю про те, що відбувається за кулісами під час вистави можна у журналі "Країна" № 8 (111) за 1 березня 2012 року.

 

Зараз ви читаєте новину «"Державному театру вигідніше взагалі не працювати" — Бенюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі