Ексклюзиви
вівторок, 28 листопада 2017 21:45

Gorillaz їдуть до України. Добірка найкращих хітів гурту

Gorillaz їдуть до України. Добірка найкращих хітів гурту
Учасниками гурту є вигадані персонажі, за образами яких стоять музикант Деймон Албарн та художник Джеймі Г'юлетт. Фото: Pinterest

Український фестиваль UPark оголосив свого хедлайнера. Ним стане британський віртуальний гурт Gorillaz. Виступ відбудеться 25 липня 2018 року у Києві.

Колектив Gorillaz створив фронтмент гурту Blur Деймон Албарн та художник коміксів Джеймі Г'юлетт. За їхнім задумом, учасниками Gorillaz є вигадані анімаційні персонажі: 2D, Мердок Ніккалс, Нудл та Рассел Гоббс. Вони фігурують на обкладинках альбомів і в музичних кліпах. Під час живих виступів їхні зображення демонструють на задньому екрані.

Перший альбом гурту вийшов 2001 року. Продали 7 млн копій. Gorillaz внесли до Книги рекордів Гіннеса як "найбільш успішний віртуальний гурт". Володарі премії "Греммі".

У квітні 2017 року випустили 5-й студійний альбом "Humanz". До співпраці залучили таких виконавців, як De La Soul, Vince Staples, Danny Brown, Kelela, Mavis Staples, Pusha T, Benjamin Clementine, Rag'n'Bone Man, Ray BLK та інших.

Пропонуємо послухати найкращі хіти гурту Gorillaz.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виявили неопубліковані пісні Gorillaz

Feel Good Inc. (2005)

У цій пісні до Деймона Албарна приєднався хіп-хоп колектив De La Soul. Композиція отримала премію "Греммі" за найкраще спільне поп-виконання. При створенні кліпу черпали натхнення з мультфільму японського режисера Хаяо Міядзакі "Небесний замок Лапута".

Clint Eastwood (2001)

Один з рядочків пісні ("I got sunshine in a bag") — цитата з фільму "Хороший, поганий, злий" 1964 року. На думку Албарна, пісня схожа на головну тему фільму. Актор Клінт Іствуд, на честь якого й назвали пісню, зіграв у стрічці головну роль.

Tomorrow Comes Today (2000)

Пісня вийшла у складі дебютного EP. Наступного року її включили й до першого повноцінного альбому. Кліп на цю пісню став першим музичним відео гурту.

Kids With Guns (2006)

Над піснею працювали разом зі шведською хіп-хоп виконавицею Нене Черрі. Ідея композиції виникла у Деймона Албарна після інциденту, який трапився у школі його доньки. Один з учнів прийшов до школи з ножем і показував його однокласникам під час обіду. Співає про жорстокість молодшого покоління.

Stylo (2010)

Gorillaz у цій пісні порушують проблему забруднення навколишнього середовища, перенаселення планети і вичерпання природних ресурсів.

El Manana (2006)

У кліпі зобразили руйнування острова з відео на Feel Good Inc, де живе вигадана учасниця гурту Нудл. У кліпі героїня гине, але 2010 року знову з'являється в альбомі "Plastic Beach".

19/2000 (2001)

Пісня стала другим синглом до дебютного альбому. У ній вирішили відійти вбік від хіп-хопового стилю, який задали піснею "Clint Eastwood".

On Melancholy Hill (2010)

Запис композиції відбувався паралельно з роботою над ще одним проектом Деймона Албарна - "The Good, the Bad, and the Queen". У пісні описується приємне для душі місце і відчуття полегшення - "ніби хтось спустив шини".

Andromeda (2017)

Перший сингл з нового альбому "Humanz". Деймон Албарн присвятив пісню своїй тещі Етель. Вона померла в період, коли музикант писав пісню. Жінка захоплювалася астрономією, тож пісню назвали на честь галактики Андромеди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У кліпі Gorillaz помітили юного Вакарчука

Організатори UPark Festival вирішили змінити локацію заходу. Замість НСК "Олімпійський" наступного року його проведуть біля Арки Дружби Народів. Окрім Gorillaz, виступлять ще кілька гуртів. Їх оголосять згодом. Продаж квитків відкриють 30 листопада. Вартість поки що не оприлюднили. 2016 року на UPark Festival виступили гурти Red Hot Chili Peppers, Muse, The Kills, Hurts, Nothing But Thieves, Poets of the Fall. 2017 року фестиваль не проводився.

Зараз ви читаєте новину «Gorillaz їдуть до України. Добірка найкращих хітів гурту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі