пʼятниця, 24 листопада 2017 17:16

Голова Держкіно прокоментував заборону серіалу "Свати"

Голова Держкіно прокоментував заборону серіалу "Свати"
Іллєнко прокоментував ситуацію зі "Сватами". Фото - ukrinform.ua

"Якщо від Служби безпеки України надійде подання до Міністерства культури про внесення актора Федора Добронравова до переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці України, і Міністерство культури таке рішення ухвалить, ми будемо зобов'язані відкликати прокатне посвідчення серіалу "Свати". Поки що такого рішення Мінкульту немає", - каже Голова Держкіно Пилип Іллєнко. Обговорення подальшої долі серіалу Студії "Квартал-95" почалось після, того як Служба безпеки України заборонила актору Федору Добронравову в'їзд в Україну на три роки. Він зіграв у серіалі головну роль.

Інтерв'ю опублікував ukrinform.ua.
"Питання має два аспекти. Є закон і є позиція Держкіно з точки зору виконання чинного законодавства., - каже Іллєнко. - На сьогодні у зв'язку із забороною актору в'їзду на територію України, підстав забороняти серіал немає. Це щодо юридичного боку справи. З точки зору моральної оцінки ситуації, є актор, який уже тривалий час публічно заявляє свою антиукраїнську позицію і діє відповідно. Тож очевидно, що Служба безпеки України мала право і правильно вчинила, заборонивши йому в'їзд на територію України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський висловився проти заборони "Сватів"

"Що стосується взагалі зйомок російських акторів у так званих українських серіалах... Насправді ці серіали абсолютно робляться на російський ринок, вони не є українськими. І нехай ті, хто їх роблять, не розповідають, що вони українські кінематографісти. Вони громадяни України, які знімають кіно для російського ринку. І вони несуть ризики у зв'язку з цим. І мають бути готові до цих ризиків через те, що знімають відвертих сепарів. Усе. Крапка", - прокоментував ситуацію голова Держкіно України.


СБУ заборонила в'їзд в Україну Федору Добронравову на три роки. Співробітники спецслужби задокументували, що Добронравов неодноразово робив антиукраїнські публічні заяви, в яких, зокрема, підтримував анексію Криму Росією. Актор також багато разів відвідував окупований півострів, що є порушенням законодавства України.


Український актор і продюсер Володимир Зеленський, який є одним із творців серіалу "Свати", записав відеозвернення до СБУ, в якому розкритикував можливу заборону серіалу на території України.

Зараз ви читаєте новину «Голова Держкіно прокоментував заборону серіалу "Свати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі