вівторок, 30 серпня 2016 12:13

Глядачам покажуть перфоменс падіння Вавилонської вежі

Глядачам покажуть перфоменс падіння Вавилонської вежі

В рамках фестивалю "Гогольfest-2016" на київському арт-заводі "Платформа" планують показ сучасного дійства зі знаменитого біблійного сюжету про Вавилонську вежу.

Вистава українського театрального режисера Владислава Троїцького. Головний сюжет перформансу заснований на тому, чому вежа зруйнувалася. Музична і театральна постановка розповість про сучасне бачення цієї історії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Геометрію винайшли у Вавилоні - вчений

Владислав Троїцький - український театральний актор, режисер, драматург і телеведучий російського походження. 1994 року створив театр ДАХ. Заснував етно-хаос гурт "ДахаБраха" та фестиваль сучасного мистецтва "Гогольfest".

Вавилонська вежа — одна з найграндіозніших споруд стародавнього Вавилону. Символ сум'яття і безладу. За легендою Бог розгнівався на нерозсудних і пихатих людей та покарав їх. Змусив будівельників розмовляти різними мовами. Творці вежі, не зрозумівши один одного, занедбали будівництво та розійшлися у різні боки. Так вежа залишилася недобудованою. Місто, де відбувалося будівництво і змішалися усі мови, назвали Вавилоном.

Нагадаємо, IX Міжнародний мультидисциплінарний фестиваль сучасного мистецтва Гогольfest відбудеться 16-25 вересня на київському арт-заводі "Платформа".

Зараз ви читаєте новину «Глядачам покажуть перфоменс падіння Вавилонської вежі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі