понеділок, 27 травня 2019 15:50

Гільєрмо дель Торо представив казку для дорослих із міцними нервами

Гільєрмо дель Торо представив казку для дорослих із міцними нервами
Роль в "Лабіринті Фавна" не була дебютною для 12-річної акторки Івани Бакеро, але стала першою головною. vamosblog.co.uk

27 травня 2006 року на Каннському кінофестивалі відбулася прем'єра фільму мексиканського режисера Гільєрмо дель Торо "Лабіринт Фавна". Після сеансу публіка 22 хв аплодувала творцям картини.

Іспанія, 1944 рік. 10-річна Офелія переїжджає до нового будинку разом із матір'ю та вітчимом. Новий дім стоїть посеред лісу, нагадує готичний замок. Громадянська війна в країні вже закінчилась, але її відголоски ще відчуваються. Партизани-республіканці ховаються усюди. Вітчим дівчинки – офіцер армії Франциско Франко. Сприймає дружину лише як інкубатора для продовження роду. Одного дня Офелія знаходить у лісі лабіринт, де мешкає чарівний Фавн. На своєму шляху дитина зустрічає і інших магічних істот. Вони називають її принцесою та рятівницею. Історія подібна "Алісу в Країні див" Люїса Керрола. Щоправда, не все так безтурботно. Офелії треба пройти три випробовування. Дуже жорстоких та небезпечних.

Мексиканець Гільєрмо дель Торо завжди вірив у знаки та магічні символи. Одного разу, режисер забув книгу з ескізами в таксі та думав, що ніколи вже її не побачить. Таксист зрозумів, що ці малюнки є дуже важливими. Він самостійно відшукав автора та віддав загублене. Дель Торо вирішив, що це небесне благословення. Фільм більше не може чекати.

Стрічка "Лабіринт Фавна" стала однією з небагатьох казок, що номінувалися на премію "Оскар" у категорії "Найкращий фільм іноземною мовою". Картина здобула статуетки за операторську майстерність, роботу художника-постановщика та грим. Це вивело дель Торо на новий рівень та дозволило йому працювати в Голлівуді із великими бюджетами. З того часу режисер поставив 4 повнометражні фільми й написав сценарії для багатьох чужих робіт. Серед яких трилогія "Гоббіт" Пітера Джексона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали трейлер нового "Термінатора" зі Шварценеггером

Мексиканські кінематографісти дедалі частіше відзначаються кіноакадемією. Премію "Оскар" за режисуру протягом останніх 6 років 5 разів здобували лише земляки дель Торо. Алехандро Гонсалес Іньярріту у 2015, 2016 роках та Альфонсо Куарон у 2014 і 2019. Сам же дель Торо зі стрічкою "Форма води" минулого року отримав "Оскар" за "найкращу режисуру", "найкращий фільм". Комерційний успіх цієї картини дозволив режисеру розраховувати на здійснення мрії - екранізації роману "Хребти безумства" Лавкрафта.

Зараз ви читаєте новину «Гільєрмо дель Торо представив казку для дорослих із міцними нервами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі