Ексклюзиви
субота, 26 вересня 2020 10:10

Героїня пісні Oh, Pretty Woman померла на руках у автора

Героїня пісні Oh, Pretty Woman померла на руках у автора
Клодетт і Рой Орбісон прожили в шлюбі 9 років, мали трьох синів, дружина рок-зірки загинула в автокатастрофі 25-річною www.pinterest.com

26 вересня 1964 року сингл Роя Орбісона Oh, Pretty Woman на три тижні очолив американський хіт-парад. Згодом, пісня займала перші місця у топ-чартах Великої Британії, Канади, Німеччини, Нідерландів, Австралії, Ірландії та інших країн.

Композиція Oh, Pretty Woman триває 2 хв. 55 с.

- На її написання саме стільки часу і пішло, - зізнався пізніше один із піонерів рок-н-роллу Рой Орбісон.

Якось у себе вдома, в містечку Хендерсонвілль, штат Теннессі, музикант з партнером Біллом Дізі безуспішно намагалися "народити" пісню. До них зазирнула дружина Орбісона Клодетт. В жовтій спідниці й червоних туфлях на високих підборах виглядала ефектно. Сказала, що збирається на шопінг в Нешвілль - столицю штату. Рой спитав чи є в неї гроші.

Його товариш вигукнув: "Гарній жінці гроші не потрібні" й почав відбивати ритм кулаком об стіл. Орбісон підхопив наспівуючи Pretty woman walking down the street - "Красуння йде вулицею вниз".

Вигук Mercy! -"Зглянься!", що звучить в пісні як звернення до красуні це теж імпровізація Білла Дізі. Точніше, улюблене слово при залицянні до дівчат.

Загалом, за сюжетом пісні чоловік зустрічає жінку і його мучить питання чи вона така ж самотня, як і він.

"Середня частина пісні - це балада: вперше побачивши дівчину, він не сумнівається, що підкорить її; потім він вже не так в цьому впевнений; пізніше він впадає у відчай; нарешті, він вирішує забути про це; і тут вона повертається", - пояснював Орбісон сенс Oh, Pretty Woman.

Автори пісні визнавали, що своє "є, є, є" вони позичили у The Beatles, а гітарний риф який відкривається "Красуня" це вплив хіта (I Can't Get No) Satisfaction гурту Rolling Stones. Техасець Рой Орбісон вже встиг на той час погастролювати разом із цими зірками з Туманого Альбіону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соломію Крушельницьку називали "тією, яка виспівала долю"

З 17-річною Клодетт Фреді 21-річний Рой Орбісон одружився в 1957-му. Закоханні до весілля вже жили разом рік, але спали в різних кімнатах.

Після успіху Oh, Pretty Woman на початку осені в листопаді 1964-го подружжя розлучилося. Чоловік дізнався про зраду дружини з робітником, який будував їхній дім. У серпні 1965-го Рой і Клодетт знову одружилися. В червні 1966-го на мотоциклі врізалися у вантажівку. Клодетт померла на руках Роя Орбісона. У пари було троє синів. У вересні 1968-го 10-річний Девайн і 6-річний Ентоні загинули при пожежі.

Романтична комедія "Красуня" з Річардом Гіром і Джулією Робертс 1990 року назвали на честь пісні Роя Орбісона. Стала головним саундтреком фільму про любов мільйонера й вуличної повії.

В оригіналі стрічка називається Pretty Woman. Творці прибрали слово"oh", що дозволило зареєструвати картину, як окрему торгову марку.

Зараз ви читаєте новину «Героїня пісні Oh, Pretty Woman померла на руках у автора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі