понеділок, 04 лютого 2013 15:49

Французький мюзикл "Моцарт" зазвучить з українським оркестром

Автор: Фото: golos.ua
 

11-го і 12-го лютого у столичному палаці "Україна" відбудеться концерт французької рок-опери "Моцарт". Виступлять шість артистів вистави, які виконали головні ролі.

Крім Вольфганга Амадея Моцарта глядачі побачать на сцені батька композитора, його сестер, перше кохання та Антоніо Сальєрі, який за легендою отруїв Моцарта. Ролі останнього виконав 39-річний італієць Мікеланжело Локонте. У цьому образі він відіграв з 400 вистав.

"Мене замінили тільки 5 разів, - розповідає співак. - Був момент, коли мій мікрофон перестав на сцені працювати. Тоді я підійшов до Сальєрі, який був з мікрофоном, обняв його за плече, і став говорити. Люди не розуміли, чому я це зробив. Були і смішні моменти. Режисер захотів, аби у сцені весілля був елемент сучасності. Він вирішив, що російський танцівник Валерій Хантулов в сучасному костюмі буде фотографувати весілля ХVIII століття, піднімаючись у цей час з залу. Якось Валерій піднімається на сцену, а за ним біжить охорона - вирішили, що хтось з глядачів. Було дуже смішно, бо танцівниці захищали Валерія від охорони, той кричав - і все це у розпалі весілля ХVIII століття. У залі не розуміли, що відбувається, але всім було дуже весело".

Рок-композиції виконають у супроводі українського симфонічного оркестру та хору. Диригуватиме канадієць Гі Сент-Онж. Для спільних репетицій французькі співаки приїдуть до Києва вже 8-го лютого.

"Співати з симфонічним оркестром важче, бо треба добре контролювати свій голос, ноти, не фальшивити, і слідкувати за темпом. У цьому стилі музики важливі всі деталі. Український оркестр відомий як дуже хороший оркестр. В Україні і Росії класична музика займає важливу частину культури. Ми це знаємо і саме цього боїмося", - жартує Мікеланджело.

За рок-оперою зняли перший 3D-мюзикл. Він же номінувався на кінопремію "Кришталевий глобус" у Карлових Варах. Альбом рок-опери отримав у Франції статус "діамантового", і був проданий понад 750-тисячним тиражем.

Зараз ви читаєте новину «Французький мюзикл "Моцарт" зазвучить з українським оркестром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі