пʼятниця, 12 лютого 2021 16:50

Французьке кіно покажуть безкоштовно онлайн

Автор: frenchevenings.com.ua
  Валерія Бруні-Тедескі (зліва) та Надя Терешкевич виконують головні ролі у фільмі французького режисера Домініка Молля "Лише тварини". Вийшов онлайн у рамках фестивалю "Вечори французького кіно"
Валерія Бруні-Тедескі (зліва) та Надя Терешкевич виконують головні ролі у фільмі французького режисера Домініка Молля "Лише тварини". Вийшов онлайн у рамках фестивалю "Вечори французького кіно"

5 фільмів увійшли до програми 16-го фестивалю "Вечори французького кіно". Стартував сьогодні, 12 лютого, в онлайн-форматі.

"Очистити історію"

Комедія-лауреат "Срібного ведмедя" Берлінського кінофестивалю 2020. Розповідає про 3-х жителів провінційного містечка, життя яких підпорядковані новітнім технологіям і переплетені з соціальними мережами. Розлучену Марі шантажують сексуальними знімками. Донька батька-одинака Бертрана стала жертвою кібербулінгу. Водійку таксі Крістін дратує брак позитивних відгуків клієнтів. Утрьох вони кидають виклик інтернет-гігантам і звертаються до хакера по допомогу, за сюжетом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Австралійське кіно покажуть безкоштовно

"Лише тварини"

Під час снігової бурі в околицях альпійського селища зникає багата парижанка Евелін Дюка, за сюжетом детективного трилера. До цього причетні кілька осіб. Фермер і його дружина. Молода офіціантка, яка страждає від нерозділеного кохання. Місцевий самітник. А також шахрай-африканець, який ніколи не бував поза межами батьківщини й уклав союз із духами зла.

За роль у стрічці акторка Надя Терешкевич отримала премію Токійського міжнародного кінофестивалю 2019.

"ДНК"

Драма розповідає про дівчину на ім'я Неж, яка після смерті дідуа отримує неочікувані результати генетичного тесту. Вирішує дослідити своє коріння й відновити зв'язок із дідовою батьківщиною – Алжиром.

Головні ролі виконали Фанні Ардан і Луї Гаррель. Картину номінували на приз глядацьких симпатій Міжнародного кінофестивалю в Сан-Себастьяні 2020.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший фільм про легендарного музиканта виходить у прокат

"Правда"

Головні героїні сімейної драми - французька кінозірка Фаб'єн і її донька, яка приїхала до матері в Париж. Фаб'єн випускає мемуари під назвою "Правда". Донька не знаходить у них нічого правдивого. Тим часом акторка готується до нової ролі, що віддзеркалює її справжню сім'ю.

У фільмі знялися Катрін Денев і Жульєт Бінош. Стрічку номінували на приз глядацьких симпатій Міжнародного кінофестивалю в Сан-Себастьяні 2019 та "Золотого лева" Венеційського кінофестивалю 2019.

"Відчайдушні втікачі"

За сюжетом комедії, Сюзі дізнається про смертельну хворобу. Часу залишилося обмаль, і тепер вона може зробити те, що давно хотіла. У компанії двох чоловіків вирушає в мандрівку.

Фільми з програми можна безкоштовно переглянути мовою оригіналу з українськими субтитрами на сайті frenchevenings.com.ua. Фестиваль триватиме до 21 лютого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хіт Берлінале-2020 виходить в український прокат

"Вечори французького кіно" щороку з 2006-го показують свіжі роботи французького кінематографа. Зазвичай кіноогляд проходить у Києві та найбільших містах України. Проте цьогоріч доступний для жителів усієї країни онлайн.

Організатори фестивалю - Французький інститут в Україні та компанія "Артхаус Трафік".

Зараз ви читаєте новину «Французьке кіно покажуть безкоштовно онлайн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі