понеділок, 08 лютого 2021 17:25

Перший фільм про легендарного музиканта виходить у прокат

Перший фільм про легендарного музиканта виходить у прокат
Фільм "Девід Боуї: Історія людини з зірок" показуватимуть в українських кінотеатрах з 11 лютого. Стрічка спільного виробництва Великої Британії та Канади розповість про шлях музиканта до визнання. Фото: Arthouse Traffic

Біографічна драма "Девід Бові: Історія людини з зірок" вийде в прокат 11 лютого. Розповідає про подорож Девіда Бові до США 1971 року. Стала переломним моментом у кар'єрі британського музиканта.

24-річний співак залишає вагітну дружину. Їде в 1-й тур до Штатів, щоб промотувати 3-й студійний альбом The Man Who Sold The World. Через бюрократичні неузгодженості не має змоги виступати. Знайомиться з діджеями, виконує кавери на приватних зустрічах. Продажі падають. Гроші закінчуються. Одночасно намагається знайти себе. Створює альтер-его Ziggy Stardust - космічного прибульця-рокера, за сюжетом.

Фільм зняв британський режисер Ґебріел Рендж. Головну роль зіграв актор і музикант Джонні Флінн. Першу дружину Бові, Анджелу, зіграла Джена Мелоун.

Зйомки проходили в США та Канаді в липні-вересні 2019-го.

"Історія людини з зірок" – перший байопік про Девіда Бові. Його сім'я не підтримала проєкт і не дала дозвіл на використання хітів артиста. Натомість у кадрі звучать кавери, які в той період виконував Бові. Зокрема, I Wish You Would від The Yardbirds та My Death Жака Бреля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Співачка зняла повнометражний фільм

Девіда Бові вважають засновником глем-року. Його альбоми розійшлися тиражем близько 140 млн копій. Був нагороджений 6 преміями "Греммі". Помер 2016-го у віці 69 років від раку. За 3 дні до смерті випустив альбом Blackstar і відеокліп Lazarus.

Зараз ви читаєте новину «Перший фільм про легендарного музиканта виходить у прокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі