Ексклюзиви
пʼятниця, 23 листопада 2018 06:31

Фотоісторія про Україну перемогла в міжнародному конкурсі документальної фотографії
19

Фотоісторія "Україна під час війни" американця Брендана Гоффмана перемогла на міжнародному конкурсі документальної фотографії Philip Jones Griffiths Award.

Над проектом Гоффман працює з 2014 року. "Коли я починав проект, я не знав, що він буде довгостроковим, але, на жаль, війна затягується. В основному я робив фотографії для іноземних ЗМІ та зарубіжної аудиторії, але знімки можуть бути корисні й українцям, особливо зроблені на непідконтрольних уряду територіях, куди не можуть потрапити українські журналісти", - розповів Гоффман, пише Bird in Flight.

Друге місце посів німецький фотограф Тобі Біндер із проектом "Молодь Белфаста - Brexit і мирний процес". Йдеться про висвітлення завершеного 30-річного конфлікту між Північною Ірландією (яка входить до складу Великобританії) та Республікою Ірландія. У ході сутичок стосовно статусу регіону Північної Ірландії загинули понад 3,5 тисячі людей. Мирову угоду підписали у столиці Північної Ірландії Белфасті. Після Brexit і виходу Британії з Євросоюзу розрив між Ірландією та Північною Ірландією, імовірно, поновиться.

Gazeta.ua пропонує переглянути проекти учасників.

Лебеді пливуть по воді, викачаній з шахти “Щегловська-Глибока” у місті Макіївка. 2016 рік
Фото: Брендан Гоффман
Дівчина дивиться у вікно автобуса, на якому евакуюють жінок і дітей з міста Авдіївка. 2017 рік
Одяг висипався з багажу збитого малазійського літака MH17, який летів з Амстердама до Куала-Лумпур і впав неподалік села Грабове на Донеччині. На борту перебували 298 людей, усі загинули. 2014 рік
Учні маріупольської школи №68 щодня вчаться діям під час обстрілу. 2015 рік
Сухі квіти у вазі в будівлі маріупольської мерії. 2014 рік

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На фотоконкурсі показали найкращі панорамні знімки

10 листопада в Кембриджі назвали переможців фотоконкурсу Weather Photographer of the Year 2018. Серед найкращих робіт відзначили знімок одесита Євгена Самученка.

Зараз ви читаєте новину «Фотоісторія про Україну перемогла в міжнародному конкурсі документальної фотографії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі