Ексклюзиви
середа, 09 червня 2021 11:54

Фільм "Вусатий фанк" виходить у прокат - трейлер

Фільм "Вусатий фанк" виходить у прокат - трейлер
Фільм "Вусатий фанк" присвятили українським вокально-інструментальним ансамблям 1970-х. Показуватимуть у кінотеатрах з 24 червня. Фото надане Романою Батрак

У мережі з'явився трейлер документального фільму "Вусатий фанк". Розповідає про вітчизняну естраду 1970-х, яку творці стрічки називають золотою епохою української популярної музики.

"Громадянам СРСР не було потреби слухати Джеймса Брауна, Френка Заппу чи Pink Floyd - так вважала партія. Але все змінилося наприкінці 1960-х. За вказівкою політбюро в Україні почали масово з'являтися ВІА, що мали замінити радянській молоді західні рок-гурти. Та замість лояльних до партії виконавців, влада отримала сучасну й самобутню музичну сцену. Попри обмеження, ансамблі 1970-х створювали стильні пісні невимовної краси. Збирали стадіони й багатотисячні зали, але нині їхні композиції майже забуті", - йдеться в анонсі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Червона рута" містила гігантський протестний потенціал - фільм "Вусатий фанк"

"Більшість із цих ансамблів звучать актуально і сьогодні. "Візерунки шляхів", "Арніка", "Водограй", "Жива вода" та інші ВІА мають справжній драйв, оригінальність і якусь непідробну справжність. Саме тому, мабуть, ця музика пережила й утиски радянської системи, і десятиліття забуття", - каже автор ідеї та сценарію Віталій Бардецький.

Прем'єра фільму відбулася торік на 49-му Київському міжнародному кінофестивалі "Молодість". Вийде в прокат 24 червня. Покази відбудуться в Києві, Житомирі, Полтаві, Хмельницькому, Чернігові, Одесі, Львові, Харкові, Сумах і Дніпрі.

Напередодні пройде серія спеціальних показів за участі Віталія Бардецького: 19 червня у Львові - "Планета Кіно", 23 червня в Одесі - "Зелений театр", а також у Києві - 21 червня у KINO42, 27 червня - у "Жовтні".

Віталій "Бард" Бардецький - діджей, вініловий колекціонер, засновник музичного бару Gram, а в минулому - клубу "Хліб", піарник "Океану Ельзи", колишній менеджер гурту "Скрябін". Роками досліджував українську музику 1960-1970-х, перш ніж створити "Вусатий фанк". Поспілкувався із представниками тогочасних вокально-інструментальних ансамблів та перетворив їхні історії у документальну стрічку.

Зараз ви читаєте новину «Фільм "Вусатий фанк" виходить у прокат - трейлер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі