Ексклюзиви
середа, 28 квітня 2021 13:21

Фільм української режисерки переміг на кінофестивалі у Німеччині

Фільм української режисерки переміг на кінофестивалі у Німеччині
Картину створювали майже 4 роки. Фото: facebook.com/goEastFF

Документальний фільм "Цей дощ ніколи не скінчиться" режисерки Аліни Горлової здобув головну нагороду на міжнародному кінофестивалі goEast у Вісбадені.

Стрічці присудили "Золоту лілію" за найкращий фільм, повідомляє пресслужба Держкіно.

"Показ фільму й перемога на фестивалі в Німеччині для нас важливі, адже частина фільму знімалася саме в цій країні. Щобільше, атмосфера goEast заохочує до діалогу, який нам зараз потрібний. Унікальність цього кінофестивалю полягає у фокусі на східноєвропейське кіно. Мета фестивалю - познайомити глядачів Західної Європи з кінематографом нашого регіону й завдяки цьому створити діалог між аудиторією та режисерами, а також між учасниками фестивалю", - зазначила режисерка фільму.

Стрічка розповідає про 20-річного Андрія Сулеймана, який разом із батьком переїхав із Сирії до України. Намагається забезпечити собі стале майбутнє, водночас працюючи з жертвами збройних конфліктів. Він - волонтер "Червоного Хреста". Після смерті батька Андрій вирішує поховати його тіло на батьківщині.

Картину створювали майже чотири роки. Торік вона перемогла в конкурсі дебютів на Міжнародному фестивалі документального кіно в Амстердамі, Нідерланди. Фільм є спільним продуктом України, Латвії, Німеччини й Катару. Його профінансувало Державне агентство України з питань кіно, Латвійський кіноцентр, фонди IDFA Bertha Fund і Doha Film Institute.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переїхав на Донбас, щоб урятуватися від війни

З 26 березня до 4 квітня онлайн відбувався 18-й Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Gazeta.ua пропонує п'ятірку цікавих фільмів, на які варто звернути увагу.

Зараз ви читаєте новину «Фільм української режисерки переміг на кінофестивалі у Німеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі