пʼятниця, 28 серпня 2020 00:45

Фільм про зниклого на Донбасі українського добровольця покажуть на ОМКФ 2020

Фільм про зниклого на Донбасі українського добровольця покажуть на ОМКФ 2020
На 11-му Одеському кінофестивалі відбудеться прем'єра документального фільму "Бєс". Стрічка про викрадення на Донбасі українського добровольця Олексія Кудрявцева увійшла до Національного конкурсу. Фото: facebook.com

Документальний фільм "Бєс" про українського добровольця, зниклого безвісти на Донбасі, покажуть у Національній конкурсній програмі 11-го Одеського міжнародного кінофестивалю. Пройде онлайн з 25 вересня до 3 жовтня.

Моряк 30-річний Олексій Кудрявцев зник 6 років тому. У травні 2014-го пішов добровольцем у спецбатальйон "Артемівськ". Потрапив у полон 14 липня як цивільна людина під час автобусної подорожі, проїжджаючи місто Горлівка. Останнє відео з ним викладено в інтернет 15 липня 2014-го, де над ним проводить допит терорист Ігор Безлер на прізвисько "Бєс".

Стрічка розслідує викрадення і ймовірне вбивство добровольця. Режисер Єгор Трояновський разом із рибалкою Миколою Кудрявцевим, батьком Олексія, вирушив слідами викрадачів. Намагалися знайти свідків останніх годин життя бійця, а також тих, хто бачив його мертвим.

"Мене вразила рішучість, з якою діяв літній пенсіонер, сім'ю якого розірвала війна. Погрожував знайти терориста, що викрав його сина. І в словах Миколи не було ні фальші, ні невпевненості, - каже Трояновський. Працював над картиною 6 років. - Це не просто приватна історія. Із особистої трагедії, спричиненої війною, вона переростає у протистояння порочній системі міжнародного правосуддя. Герой, що шукає справедливості в судах, знаходить докази воєнних злочинів Росії на території нашої держави. А отже, він бореться не тільки за свою правду, а й за правду своєї країни".

У проєкті також узяв участь Сергій Лойко, російсько-американський журналіст, репортер і фотограф Los Angeles Times, автор роману "Аеропорт" та документального фільму "Гібридна історія". У стрічці Трояновського бере інтерв'ю в Миколи Кудрявцева, намагаючись дізнатися більше про історію його сина і деталі розслідування.

Фільм "Бєс" створений українською продакшн компанією DGTL RLGN за підтримки Міністерства культури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали першого зіркового гостя Одеського кінофестивалю 2020

Загалом у програмі 11-го Одеського кінофестивалю – близько 100 прем'єр. Також відбудуться Q&A зустрічі із творчими групами та майстер-класи від шведського режисера Роя Андерссона, канадського композитора Говарда Шора, українського режисера Романа Балаяна.

Зараз ви читаєте новину «Фільм про зниклого на Донбасі українського добровольця покажуть на ОМКФ 2020». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі