Ексклюзиви
неділя, 03 червня 2018 10:46

Фільм про вбивство Шеремета отримав престижну європейську нагороду

Фільм про вбивство Шеремета отримав престижну європейську нагороду
Фільм-розслідування "Вбивство Павла" визнали кращим, зокрема, ніж фільм Al Jazeera та інших всесвітньо відомих медіа. Фото: УП

Європейську нагороду DIG Award 2018 отримав фільм про вбивство журналіста "Української правди" Павла Шеремета "Вбивство Павла". 2 червня в Італії її отримала одна з творців стрічки - Олена Логінова.

Про це написала також одна з авторів фільму, журналістка Слідство.Інфо - Анна Бабінець у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко розповів про розслідування резонансних вбивств

"Фільм-розслідування спільного виробництва Слідство.Інфо та Organized Crime and Corruption Reporting Project був визнаний кращим, зокрема, за фільм Al Jazeera та інших всесвітньо відомих медіа", - каже авторка.

У квітні цього року проект "Слідство.Інфо" та OCCRP отримали за фільм-розслідування "Вбивство Павла" нагороду IRE (Investigative Reporters and Editors Award) - одну з найпрестижніших світових нагород в журналістиці розслідувань. Перше місце "Слідство.Інфо" розділило з газетою The New York Times, яка представляла відому серію матеріалів про домагання в Голлівуді.

Розслідування справи про вбивство журналіста Павла Шеремета ускладнює його російське громадянство.

Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві в результаті вибуху машини. Слідство розглядає п'ять версій мотивів убивства.

Зараз ви читаєте новину «Фільм про вбивство Шеремета отримав престижну європейську нагороду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі