четвер, 24 жовтня 2019 11:44

Фільм про родину з окупованого Луганська отримав відзнаку на міжнародному кінофестивалі

Фільм про родину з окупованого Луганська отримав відзнаку на міжнародному кінофестивалі
кадр з фільму В Польщі український фільм про родину з окупованого Луганська отримав відзнаку на міжнародному кінофестивалі

Фільм Дарини Онищенко "Забуті" отримав спеціальну відзнаку журі на Варшавському міжнародному кінофестивалі.

Картина змагалась у конкурсній програмі Competition 1−2, в якій представлені перші та другі повнометражні фільми молодих режисерів, пише style.nv.

Стрічка "Забуті" — це історія україномовної родини з Луганська, яка намагається залишити непідконтрольну територію та переїхати до Києва. Фільм звертає увагу на проблеми переселенців і на важкі умови життя в окупованому місті. Втім, це також ідеалістичний фільм про кохання і віру у майбутнє. Головна героїня Ніна, молода вчителька української мови, закохується в Андрія — хлопця-сироту, який теж бореться з несправедливістю в окупованому місті. Фільм показує долі людей, що залишаються мужніми і вірними своїм ідеалам, попри важкі обставини.

У стрічці зіграли Марина Кошкіна ("Захар Беркут"), Василь Кухарський, Данило Каменський ("Сторожова застава") та зірка українського кіно Олексій Горбунов.

Одну з ролей у картині "Забуті" зіграла відома українська художниця Марія Куліковська. У кадрі вона робить власний арт-перформенс — знищує власні скульптури, повторюючи тим самим правдиву історію, яка відбулась у центрі сучасного мистецтва IZOLYATSIA Донецька 2014-го.

У Варшаві відбулось 5 показів стрічки "Забуті".

"Польські та іноземні глядачі гарно сприйняли фільм. Деякі люди казали, що вони взагалі нічого не знали, про те, що зараз відбувається в Україні та були дуже здивовані побаченим на екрані. Це для мене, напевно, найважливіше", — розповіла режисерка Онищенко.

Зйомки фільму "Забуті" відбулись у січні та лютому 2019-го у Києві. Фільм - україно-швейцарська кінопродукція, яка отримала фінансову підтримку Міністерства культури України за результатами конкурсного відбору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільм Томашпольського отримав нагороду фестивалю фільмів жахів у Канаді

Український режисер і колишній політв'язень Олег Сенцов отримав у Варшаві спеціальну нагороду Польської кіноакадемії — орла за "Мужність і незламність".

Сенцов подякував полякам за підтримку та за те, що пам'ятали його.

Зараз ви читаєте новину «Фільм про родину з окупованого Луганська отримав відзнаку на міжнародному кінофестивалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі