середа, 12 грудня 2012 10:41

Фільм про порятунок шести американських дипломатів назвали кращим в 2012 році

Автор: Фото: kinopoisk.ru
  Кадр з фільму "Операція "Арго"
Кадр з фільму "Операція "Арго"
Американський інститут кінематографії (AFI) назвав кращим фільмом 2012 року "Операцію Арго" (Argo). Список із десяти найбільш видатних стрічок був опублікований на сайті організації. Драма Бена Аффлека, котрий зіграв також головного героя картини, вийшла в прокат 12 жовтня. Загальні збори фільму досягли майже 160 мільйонів доларів.

Друге місце в рейтингу зайняла стрічка Бена Зайтліна "Звірі дикого півдня" (Beasts of the Southern Wild), що раніше перемогла на "Санденсі" та отримала премію Gotham Award за найкращу режисуру і "Золоту камеру" в Каннах, а також визнана кращим дебютом року на Лондонському кінофестивалі.

На третьому місці опинився новий фільм про Бетмена "Темний лицар: Відродження легенди" (The Dark Knight Rises). Стрічка Крістофера Нолана, протягом декількох тижнів очолювала північноамериканський кінопрокат і стала дванадцятим фільмом в історії кінематографу, що заробила більше мільярда доларів.

У список AFI увійшли також вестерн Квентіна Тарантіно "Джанго звільнений", мюзикл Тома Хупера "Знедолені", драма Енга Лі "Життя Пі", "Лінкольн" Стівена Спілберга, "Королівство повного місяця" Уеса Андерсона, комедійна драма Девіда О. Рассела "Мій хлопець - псих" (оригінальна назва - Silver Linings Playbook), а також фільм Кетрін Бігелоу "Zero Dark Thirty", прем'єра якого запланована на 19 грудня.

Основним критерієм при складанні списку видатних досягнень в галузі кіно AFI є вплив фільмів на суспільство і культуру. Картина повинна розвивати мистецтво кінематографу, розширювати американську культурну спадщину, надихати як аудиторію, так і професіоналів. При цьому підкреслюється, що фільм є результатом спільної роботи, тому нагороду отримує весь колектив.

Церемонія нагородження відбудеться 11 січня 2013 року в Лос-Анджелесі.

Зараз ви читаєте новину «Фільм про порятунок шести американських дипломатів назвали кращим в 2012 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі