пʼятниця, 02 березня 2012 16:55

Фільм про Кличків дійшов до України

Фільм про Кличків дійшов до України

Із 15 березня в українському прокаті стартує документальний фільм німця Себастьяна Денхарда "Клички". У ньому йдеться про життя братів-боксерів Віталія та Володимира Кличків від дитинства до моменту, коли обидва стали чемпіонами світу у важкій вазі.

Українською прем'єрою стрічки став її показ на Одеському кінофестивалі. Тоді брати не змогли приїхати, бо напередодні помер їх батько — Володимир Родіонович. Він хворів на рак. "Відчуваю гордість за своїх синів", — це його останні слова у фільмі.

Стрічку уже показали у Америці та більше ніж у тисячі кінотеатрів Європи. До України доїхала тільки через півтора роки. Режисер зауважив, що були технічні негаразди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко впевнений, що виграє вибори мера Києва

"Із братами працювалося легко і весело. Вони дуже доброзичливі й мають чудове почуття гумору. Під час зйомок Володимир переглядав окремі шматочки. Віталій дивився готову стрічку. Каже, всю ніч не спав і переглянув фільм вісім разів поспіль", - зазначив режисер.

"Дивився "Кличків" на Одеському кінофестивалі. Це хороший біографічний фільм. Цікавий тим, що знятий без участі українців, це - погляд збоку. Мені було цікаво його дивитися. Капітально зроблений, представляє героїв у найкращому світлі. Якщо герой фільму — політик, завжди можна прив'язати якісь політичні цілі. У нас же не завтра вибори. От якби стрічка у вересні у прокат вийшла, тоді було більше б причин про це говорити, Клички — герої, але документальне кіно у наших кінотеатрах не дуже популярне. Документальні повнометражні фільми рідко потрапляють у наш прокат. Тому маю сумніви щодо успіху фільму. Але, можливо й таке, що він змінить цю традицію. Те, що людей прийде більше ніж завжди, очевидно", - зазначив кінокритик Володимир Войтенко.

Зараз ви читаєте новину «Фільм про Кличків дійшов до України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі