пʼятниця, 02 березня 2012 14:58

Менеджер Кличків виграв у суді справу про ляпас

Менеджер Кличків виграв у суді справу про ляпас

Німецький суд заборонив боксерові Марко Хуку звинувачувати менеджера братів Кличків Бернта Бенте в тому, що той організував скандал з ляпасом перед боєм Віталія Кличка з британцем Дереком Чісорою, повідомляє інтернет-видання BoxingScene.com. 17 лютого, за день до бою, Чісора дав українцеві ляпаса під час "дуелі поглядів" після зважування.

Через кілька днів після бою, виграного Кличком за очками, Хук заявив, що, на його думку, відважити ляпаса Чісору підмовив саме Бенте, щоб підігріти інтерес до поєдинку. "Не думаю, що Віталій про це знав, але Бенте знав все", - сказав тоді Хук.

Менеджер братів Кличко в інтерв'ю виданню Abenblatt назвав заяву Хука безглуздою. "Хук перейшов межу. Ми не можемо дозволити йому і далі робити такі заяви", - сказав Бенте. Менеджер подав до суду і добився рішення, яке забороняє Хуку висловлюватися на цю тему.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Віталій перебуває під впливом емоцій, але реваншу з Чісорою не буде" - Бенте

Історія з ляпасом стала не єдиним скандалом, пов'язаним з боєм Кличко - Чісора. Безпосередньо перед початком поєдинку британець плюнув водою в обличчя Володимиру Кличку - молодшому брату Віталія. Після бою на прес-конференції він влаштував бійку з колишнім чемпіоном світу Девідом Хеєм.

Федерація боксу Німеччини (BDB) оштрафувала Чісору на 100 тисяч доларів. Всесвітня боксерська рада (WBC) безстроково дискваліфікувала британця до тих пір, поки він не пройде курси з управління гнівом. Крім того, найближчим часом має відбутися слухання справи боксера, де WBC може застосувати до нього додаткові санкції.

Промоутер Чісори Френк Уоррен заявив, що рішення про дискваліфікацію Чісори обурило його. Уоррен зажадав справедливого розгляду справи.

Що стосується Хука, то він володіє титулом чемпіона світу в категорії до 90,7 кілограмів за версією WBO (Всесвітня боксерська організація). Нещодавно боксер з Німеччини перейшов у важку вагу і в ніч на 26 лютого провів свій перший бій у цій категорії, програвши за очками росіянину Олександру Повєткіну. Найближчим часом Хук повинен вирішити, в якій вазі він продовжить кар'єру.

Зараз ви читаєте новину «Менеджер Кличків виграв у суді справу про ляпас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути