Ексклюзиви
понеділок, 12 квітня 2021 19:05

Фільм покаже наслідки війни на Донбасі

Автор: facebook.com
  Акторка Маргарита Бурковська у фільмі "Спас" виконала роль ветеранки російсько-української війни, яка завагітніла внаслідок зґвалтування у полоні
Акторка Маргарита Бурковська у фільмі "Спас" виконала роль ветеранки російсько-української війни, яка завагітніла внаслідок зґвалтування у полоні

Автори української психологічної драми про наслідки війни на Донбасі "Спас" повідомили про нову копродукцію фільму. Отримали підтримку шведського фонду Swedish Film Institute.

За сюжетом, аеророзвідниця добровольчого батальйону Лілія з позивним "Метелик" повертається додому після того, як два місяці провела в полоні бойовиків. Вдома на неї чекають чоловік, мати та інші члени родини. Згодом дівчина дізнається, що вагітна від наглядача, який зґвалтував її у полоні.

"Сценарій вигаданий. Але натхнений досвідами реальних ветеранів, з якими я стикався або просто по життю, або під час виробництва документальних фільмів. Ми перебуваємо як країна у стані війни, який вимагає "чорно-білих" рішень і позицій, що є свої та є чужі. Але взагалі виходить, що реальність набагато складніша та сіріша. Я б хотів, щоб це також підштовхувало глядача до пошуку орієнтира в ситуаціях, коли легко втратити орієнтир", - каже режисер Максим Наконечний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найкращий спосіб пережити карантин — подивитися розумний фільм

Автори сценарію - Ірина Цілик та Максим Наконечний. У стрічці зіграли Маргарита Бурковська, Любомир Валівоць, Мирослава Витриховська-Макар, Наталка Ворожбит, Мирослав Гай.

Картина є копродукцією України, Хорватії, Чехії та Швеції. У жовтні 2020-го отримала підтримку від фонду Eurimages. Нині перебуває у стадії виробництва.

Максим Наконечний спродюсував документальний фільм "Цей дощ ніколи не скінчиться" режисерки Аліни Горлової. Розповідає про волонтера Червоного Хреста Андрія Сулеймана. Він - син сирійського курда й українки. 2012-го переїхав із Сирії на Донбас, щоби врятуватися від війни.

Прем'єра відбулася у міжнародному конкурсі 18-го Фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Зараз ви читаєте новину «Фільм покаже наслідки війни на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі