Ексклюзиви
вівторок, 23 квітня 2019 21:45

Фільм про Донбас увійшов до конкурсної програми Каннського кінофестивалю

Автор: annashortfilm.com
  Світлана Барандич грає центральну роль у 15-хвилинному фільмі "Анна". Картина ввійшла до конкурсної програми короткометражних стрічок Каннського кінофестивалю
Світлана Барандич грає центральну роль у 15-хвилинному фільмі "Анна". Картина ввійшла до конкурсної програми короткометражних стрічок Каннського кінофестивалю

Короткометражний фільм "Анна" про Донбас потрапив до конкурсної програми 72-го Каннського кінофестивалю. Головну роль зіграла київська акторка театру і кіно Світлана Барандич. Стрічку зняв ізраїльський режисер Декель Беренсон.

Анна - мати-одиначка середнього віку, яка живе на охопленому війною сході України. Працює на м'ясопереробному комбінаті. Мешкає в старій занедбаній квартирі. Прагне змін, мріє про краще життя для себе і своєї 16-річної доньки. По радіо чує рекламу вечірки, яку влаштовують для іноземців, що подорожують у пошуках кохання. Вирішує відвідати захід, за сюжетом.

Фільм "Анна" спільного виробництва України, Ізраїлю та Великої Британії. У Каннах бере участь у конкурсній програмі короткометражних стрічок.

Автор сценарію та режисер Декель Беренсон живе і працює у Великій Британії. "Анну" фільмував в Україні з українською знімальною командою. Це третя режисерська робота кінематографіста. У своїй творчості досліджує точки дотику культури та суспільства.

"Уперше я відвідав Україну 2012 року, подорожуючи Європою, - каже Беренсон. - Для мене це був важливий особистий крок, оскільки моя бабуся народилася в українському прикордонному містечку Хуст на Закарпатті. На її очах Україна з іншими країнами Східної Європи потрапила до складу СРСР, а згодом здобула незалежність, яка тепер знову під загрозою. Я був у захваті від суміші східних і західних традицій, від людей в Україні. Та був приголомшений бідністю й корупцією, якою вражені державні установи.

Побувавши в нічних клубах Одеси, я дізнався про існування "любовних турів", які зображені в "Анні". Ця тема мене так зацікавила, що я повернувся до України за шість років після свого першого візиту, щоб відобразити її у фільмі. Події в "Анні" розгортаються на тлі зимових і холодних пейзажів, а не в літній Одесі. Проте незалежно від регіону України люди все одно мають приховані мрії та прагнення. За цинізмом і об'єктивацією цих міжнародних вечірок-знайомств криється надія, що на одному з вечорів спілкування призведе до чогось глибшого. До зв'язку, заснованого на справжніх почуттях. До стосунків, що призведуть до кращого життя.

"Анна" - це важлива історія надії та відчаю, яку я спробував зобразити максимально автентично".

72-й Каннський кінофестиваль пройде з 14 до 25 травня на набережній Круазет у Каннах, Франція. Журі конкурсу короткометражних фільмів очолить французька режисерка Клер Дені.

Автор: annashortfilm.com
  Ізраїльський режисер Декель Беренсон фільмував короткометражку "Анна" в Україні з українською знімальною командою
Ізраїльський режисер Декель Беренсон фільмував короткометражку "Анна" в Україні з українською знімальною командою

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Донбас" визнали найкращим українським фільмом

На Каннському кінофестивалі в конкурсній програмі "Особливий погляд" покажуть стрічку "Додому" - повнометражний дебют українського режисера кримськотатарського походження Нарімана Алієва. За сюжетом, після анексії Криму двоє синів кримського татарина Мустафи поїхали в Київ. Старший син Назім гине на війні на Донбасі. Батько вирушає до столиці, щоб повернути молодшого сина Аліма додому, а старшого поховати в Криму згідно з мусульманськими традиціями. Головну роль виконує Ахтем Сеітаблаєв.

Зараз ви читаєте новину «Фільм про Донбас увійшов до конкурсної програми Каннського кінофестивалю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі