пʼятниця, 03 травня 2019 21:45

Фільм Квентіна Тарантіно ввійшов до основного конкурсу Каннського кінофестивалю

Автор: imdb.com
  У фільмі Квентіна Тарантіно "Одного разу в Голлівуді" Леонардо Ді Капріо грає телеактора, який намагається досягти успіху в кінобізнесі наприкінці 1960-х років. Стрічку покажуть на Каннському кінофестивалі
У фільмі Квентіна Тарантіно "Одного разу в Голлівуді" Леонардо Ді Капріо грає телеактора, який намагається досягти успіху в кінобізнесі наприкінці 1960-х років. Стрічку покажуть на Каннському кінофестивалі

Дев'ятий фільм американського режисера Квентіна Тарантіно "Одного разу в Голлівуді" про кіноіндустрію кінця 1960-х років потрапив до основної конкурсної програми 72-го Каннського кінофестивалю. Пройде на набережній Круазет у французькому місті Канни 14-25 травня.

Дія стрічки відбувається влітку 1969 року в Лос-Анджелесі. Телевізійний актор Рік Далтон перебуває на злеті популярності після нещодавніх зйомок. Прагне закріпити свій успіх і зніматися далі у фільмах. Разом з ним намагається побудувати кар'єру його найкращий друг і дублер Кліфф Бут, за сюжетом.

Події картини розгортаються на тлі вбивства п'ятьох людей у Голлівуді в ніч на 9 серпня 1969-го, здійсненого членами секти серійного вбивці Чарльза Менсона. Серед жертв була акторка й модель Шерон Тейт. Прем'єра стрічки відбудеться за 50 років після тих подій.

Оргкомітет Каннського фестивалю описує роботу Тарантіно як "любовний лист до Голлівуда його дитинства, рок-тур у 1969-й та ода кінематографу загалом".

Центральні ролі зіграли Леонардо Ді Капріо та Бред Пітт. Також у кримінальному трилері знялися Марго Роббі, Дакота Феннінг, Тім Рот, Курт Рассел, Аль Пачіно. Тривалість картини становить 165 хвилин.

Участь "Одного разу в Голлівуді" в конкурсі передбачалася, але 18 квітня під час оголошення програми стрічка не потрапила до списку. Не було відомо, чи встигне Тарантіно вчасно закінчити роботу над монтажем.

"Ми боялися, що фільм не буде готовий, оскільки він мав бути завершений наприкінці липня. Але Квентін Тарантіно, який не виходив із кімнати монтажу протягом останніх чотирьох місяців - справжня віддана і пунктуальна дитина Канн", - ідеться в повідомленні оргкомітету фестивалю.

Також до основного конкурсу додали фільм французького режисера туніського походження Абделатіфа Кешиша "Мектуб, моя любов: Інтермеццо". Мелодрама тривалістю чотири години є продовженням стрічки "Мектуб, моя любов: Пісня перша" 2017 року, яка брала участь у Венеційському кінофестивалі.

Загалом в основній конкурсній програмі цьогорічних Канн братиме участь 21 фільм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оголосили конкурсну програму Каннського кінофестивалю

І Квентін Тарантіно, і Абделатіф Кешиш здобували головний приз Каннського кінофестивалю - "Золоту пальмову гілку". Тарантіно 1994 року за трилер "Кримінальне чтиво", а Кешиш 2013-го за драму "Життя Адель".

"Одного разу в Голлівуді" вийде в український прокат 8 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Фільм Квентіна Тарантіно ввійшов до основного конкурсу Каннського кінофестивалю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі