середа, 27 грудня 2017 18:06

Фільм "Кіборги" отримав нагороду українського кінофестивалю

Фільм "Кіборги" отримав нагороду українського кінофестивалю
"Скіфського оленя" Сеїтаблаєву дали за підсумками голосування глядачів. Фото: Укрінформ

Український режисер Ахтем Сеїтаблаєв отримав нагороду "Скіфський олень" за фільм "Кіборги" від українського кінофестивалю "Молодість". Стрічка перемогла у голосуванні глядацьких симпатій під час Днів вітчизняного кіно у Верховині.

Нагороду режисерові вручили на прес-конференції щодо підсумків Днів кіно.

"На Днях українського кіно в Верховині ми проводили голосування. Надрукували бюлетені з оцінками від одиниці до п'яти. І переможцем з фантастичною оцінкою 4,95 балів став фільм "Кіборги" Ахтема Сеїтаблаєва. Його фільм "Чужа молитва" теж був представлений на цьому фестивалі і опинився на другому місці з результатом 4,93 бали", - сказав гендиректор "Молодості" Андрій Халпахчі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кіборги" зібрали рекордну суму за перші вихідні у прокаті

Він зазначив, що свого часу цю нагороду отримували режисера Роман Поланскі та Еторе Скола, акторки Софі Лорен та Катрін Деньов.

"Твоя творча робота і та, яку ти проводиш як громадянин України, твій патріотизм заслуговують багатьох нагород. Сподіваюся, що цей маленький "Скіфський олень" колись стоятиме поруч з "Оскаром", - сказав Халпахчі режисеру "Кіборгів".

Сеїтаблаєв поділився подробицями створення свого нового фільму "Захар Беркут". Його зніматимуть за мотивами однойменної повісті Івана Франка.

За словами режисера, зараз знімальна команда шукає місця для зйомки.

"Ми знаходимося у підготовчому періоді. Їздили на перший підбір локацій. Зокрема були біля Манявського скиту, у Тустані, інших цікавих містах Карпат і Закарпаття. Також їздили до родового селища Нагуєвичі, де народився Франко. Відвідали його реконструйований дім, посиділи й попили чай за тим столом, де він писав повість "Захар Беркут", - розповів Сеїтаблаєв.

Режисер додав, що знімальний період розпочнеться в травні-червні або червні-липні 2018-го.

Бюджет стрічки складе 75 млн грн, з яких 30 млн грн — державна підтримка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Довелось додавати стільці й показувати "Кіборги" тричі

Протягом чотирьох днів у рамках Днів українського кіно у Верховині показали 7 найсучасніших українських стрічок. Кінопокази відвідали близько 3000 глядачів.

Зараз ви читаєте новину «Фільм "Кіборги" отримав нагороду українського кінофестивалю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі