середа, 14 грудня 2011 15:55

Фільм Джолі отримав першу премію

Фільм Джолі отримав першу премію

Гільдія продюсерів США відзначила режисерський дебют Анджеліни Джолі "В краю крові і меду" ("In the Land of Blood and Honey") премією Стенлі Крамера, повідомляє Reuters.

Джолі працювала над фільмом не тільки як режисер - вона сама написала сценарій і продюсувала стрічку. Події картини розгортаються в першій половині 90-х років минулого століття. Основною темою фільму є взаємини, які зав'язуються між сербом і боснійською мусульманкою за кілька днів до початку війни в Боснії.

Фільм "У краю крові і меду" знімався в Угорщині та Боснії й Герцеговині відразу двома мовами — англійською та сербохорватською. При цьому Джолі з міркувань автентичності має намір випустити картину в прокат сербохорватською мовою з субтитрами.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Бред Пітт з гордістю спостерігав за Анджеліною Джолі на прем'єрі фільму

Стенлі Крамер - американський режисер і продюсер, який працював над фільмами "Це божевільний, божевільний, божевільний світ", "Нюрнберзький процес", "Збереш бурю" і "Корабель дурнів". Крамер помер в 2001 році. Премія його імені була заснована в 2002 році. Цієї нагороди удостоюються картини, що піднімають гострі соціальні питання. У попередні роки премією Стенлі Крамера відзначалися стрічки "Я - Сем", "Доброї ночі та удачі", "Незручна правда" і "Харві Мілк".

Зараз ви читаєте новину «Фільм Джолі отримав першу премію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі