субота, 10 вересня 2016 16:10

"Якщо ви не закриєте рота, я відкушу вам вухо" - пройшов Парад поетів
5

Фото: Катерина Лук'яшко

"Якщо ви не закриєте рота, я відкушу вам вухо" - пошепки каже дівчина, нахилившись до чоловіка. Той був дуже п'яний, викрикував матюки. Після зауваженя підстрибнув з місця і покинув залу Чернівецького музично-драматичного театру ім. О.Кобилянської. Ситуація сталася на Параді поетів.

Захід проходив у рамках фестивалю Meridian Czernowitz-2016. На сцені театру виступили 11 поетів з 6 країн. Вірші звучали мовою оригіналу. Для зручності тексти українською показували на екрані, що стояв позаду поетів. Захід тривав 90 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Моя еротична освіта почалася з білого вина" - поет

Юрій Андрухович розповів вірш, присвячений пам'яті Вольфа Мессінга. Румунська поетеса Міруна Влада зачитала поезію про відрізане волосся, яке не хоче викидати. Сергій Жадан та Ірина Цілик звернулись до теми війни. Ірина хвилювалась перед заходом. ЇЇ знайома порадила "розслабитись і плисти за течією, щоб втрапити в океан". На сцені хвилювання помітно не було.

"Це дуже динамічний захід. Можна будо побачити половину учасників фестивалю в цьому році. Включаючи постійних резидентів фестивалю, таких як Андрухович чи Жадан. Приємно, що була можливість читати самостійно. Бо слухати оригінал, а потім переклад займає багато часу", - каже відвідувач фестивалю Філіп Пухарев.

"Я навіть не знаю, як словами передати ці емоції. Кожен вірш неймовірний. Нам пощастило чути їх на власні вуха в авторському виконанні. Роні Сомек з Ізраїлю багато жартував, Естер Кінскі сподобалася своєю меланхолійною лірикою. Ну і звісно наш Сергійко, куди ж без нього. Ніколи не зрозумію, де він бере стільки натхнення", - каже відвідувачка Ірина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштує зробити фестиваль розповів організатор

Друга частина параду поетів-учасників фестивалю пройде 11 вересня у Чернівецькому центральному палаці культури. На сцені виступатимуть Сергій Жадан, Моніка Рінк, Ян Рьонерт, Аді Кессар, Андрій Любка, Корнелія Травнічек, Домніка Друмя, Артем Полежака, Клаус Мерц, Христя Венгринюк, Андрій Тужиков.

Нагадаємо, з 9 по 11 вересня у Чернівцях триватиме VII Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Czernowitz-2016.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо ви не закриєте рота, я відкушу вам вухо" - пройшов Парад поетів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі