вівторок, 30 серпня 2011 17:11

Експерти склали рейтинг головних фільмів Венеціанського фестивалю
8

Міжнародне агентство новин Reuters склало рейтинг найбільш головних фільмів 68-го Венеціанського кінофестивалю, який відкривається в середу, 31 серпня.

Автори рейтингу Reuters вважають, що попередньому фестивалю у Венеції бракувало блиску, і сподіваються, що цього року все буде інакше: "червоною килимовою доріжкою пройдуть зірки вищої категорії, а в програмі фестивалю є кілька фільмів, яких очікують з крайнім інтересом".

Топ-10 фільмів Венеціанського фестивалю за версією Reuters:

1. "Шпигун, вийди геть" (Tinker, Tailor, Soldier, Spy) - екранізація детективного трилера 1974 Джона Ле Карре. Режисер фільму Томас Альфредсон (Tomas Alfredson), ролі виконують Гері Олдмен (Gary Oldman), Колін Ферт (Colin Firth) і Джон Херт (John Hurt).

Автор: Фото: КиноПоиск.RU
 

2. "Грозовий перевал" (Wuthering Heights) - екранізація роману Емілі Бронте, режисер Андреа Арнольд (Andrea Arnold).

Автор: Фото: КиноПоиск.RU
 

3. "Березневі іди" (The Ides of March) Джорджа Клуні (George Clooney) за п'єсою Бо Віллімона "Фаррагут-Норт" відкриють фестиваль. Райан Гослінг (Ryan Gosling) зіграє молодого ідеалістично налаштованого секретаря губернатора (Клуні), який виявляється втягнутим в небезпечну гру обману і корупції.

Автор: Фото: КиноПоиск.RU
 

4. "Небезпечний метод" (A Dangerous Method) розповість про молодого психіатра Карла Юнге і його вчителя Зігмунда Фройда. Головні ролі у фільмі виконали Віго Мортенссен (Viggo Mortensen), Майкл Фассбендер (Michael Fassbender) і Кіра Найтлі (Keira Knightley), режисер - Девід Кроненберг (David Cronenberg).

Автор: Фото: КиноПоиск.RU
 

5. "Кілер Джо" (Killer Joe) режисера Вільяма Фрідкіна (William Friedkin) - історія про детектива, який підробляє замовленими вбивствами. Роль кілера виконав Меттью Макконехі (Matthew McConaughey).

Автор: Фото: КиноПоиск.RU
 

6. "Різанина" (Carnage) Романа Поланскі (Roman Polanski) за п'єсою французького драматурга Ясміни Реза "Бог різанини". Головні ролі у фільмі виконують Джоді Фостер (Jodie Foster) і Кейт Вінслет (Kate Winslet).

Автор: Фото: КиноПоиск.RU
 

7. "Фауст" Олександра Сокурова. За висловом самого режисера, це четвертий фільм "в серії про великих гравців, які програли найважливіші партії у своєму житті". Героями попередніх трьох фільмів були Гітлер, Ленін і японський імператор Хірохіто.

Автор: Фото: КиноПоиск.RU
 

8. "Тахрір 2011" (Tahrir 2011) - документальний фільм про недавню революції в Єгипті. Демонструється поза конкурсом.

9. "Дезінтеграція" (La Desintegration), фільм французького режисера Філіппа Фокона (Philippe Faucon) про радикальний іслам.

10. "МИ. Віримо в любов" (WE), другий фільм поп-зірки Мадонни (Madonna), розповідає про роман Волліс Сімпсон та англійського короля Едварда VIII, який в 1936 році заради любові відрікся від престолу.

Автор: Фото: КиноПоиск.RU
 

68-й Венеціанський кінофестиваль триватиме до 10 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Експерти склали рейтинг головних фільмів Венеціанського фестивалю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі