неділя, 11 грудня 2011 12:59

"Експериментальна музика — досить загальний термін": у Києві святкуватимуть 5-річчя Kvitnu

"Експериментальна музика — досить загальний термін": у Києві святкуватимуть 5-річчя Kvitnu

17 грудня в київському клубі Cinema відбудеться святкування 5-річчя українського лейбла експериментальної електроніки Kvitnu. Участь в ньому візьмуть всі резиденти лейблу - Sturqen, Vitor Joaquim, Plaster, Zavoloka, v4w.enko, Dunaewsky69 та його засновник Kotra. Також гратимуть Елізабет Шімана з Австрії та швейцарець Abs6.

"Експериментальна музика — досить загальний термін. Як правило, він визначає музикантів, які прагнуть створити щось нове та нестандартне. Можна спробувати зробити повноцінний альбом, використовуючи лише два інструменти, і це буде вже експеримент", - розповів Gazeta.ua про специфіку роботи засновник лейблу Дмитро Федоренко, відомий під псевдонімом Kotra.

Він впевнений, що джентльменського набору, який дозволяє стати експериментальним музикантом немає.

"Головним моментом є ідея, яку ти хочеш донести. Потім неодмінно придумати, як її реалізувати. Звичайно, якщо пишеш електронну музику, то необхідні відповідні засоби. Але тут така ж ситуація як і з письменником. Йому байдуже, в якій програмі набирати текст. У тебе може бути професійна студія з усім чим завгодно, але в ній ти нічого не зробиш", - зазначив він.

На його думку, соціально-політична ситуація, держава як така ніяк не може вплинути на створення музики.

"Не варто відштовхуватися від країни, в якій створюєш музику. Класна музика з'явиться лише тоді, коли дивишся всередину себе, а не назовні. Звичайно, вплив соціуму існує, але передусім варто запитати "Що ти хочеш зробити? Для чого це потрібно?". Наші перші концерти пройшли за однієї умови: усім треба десь грати, бо накопичилась критична кількість музики. Ми просто приходили в клуб і домовлялися. Майже всі музиканти лейблу Kvitnu записували свої треки на касети, диски, роздавали друзям, друкували обкладинки", - згадує Федоренко.

Повністю інтерв'ю з Дмитром Федоренком читайте в журналі "Країна" від 16 грудня.

 

Kvitnu

Український лейбл звукозапису. За 5 років видали 21 альбом експериментальної електронної музики. Навесні 2011-го серед 400 претендентів на церемонії Qwartz Electronic Music Awards у Парижі отримали три головні нагороди - найкращий артист, відкриття року, лейбл року.

Зараз ви читаєте новину «"Експериментальна музика — досить загальний термін": у Києві святкуватимуть 5-річчя Kvitnu». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі