понеділок, 05 жовтня 2020 00:45

Джордж Мартін назвав найгіршу сцену "Гри престолів"

Джордж Мартін назвав найгіршу сцену "Гри престолів"
2011-го у першого сезону серіалу був маленький бюджет. $6 млн на одну серію. Через це деякі епізоди історично недостовірні. Сценаристи й зовсім хотіли прибрати елементи фентезі. Фото: Instagram.

Письменник Джордж Мартін, за книгами якого зняли серіал "Гра престолів", розповів про найгіршу сцену стрічки. У ній король Роберт йде на полювання. Отримує поранення, згодом помирає. У книзі була лише сцена смерті. У серіалі ж додали епізод з самим полюванням. Його Мартін вважає історично недостовірним.

"Це моя найнеулюбленіша сцена за всі 8 сезонів. Король Роберт йде на полювання. З ним четверо хлопців. Йдуть лісом із списами. Але ж я знаю, як виглядає справжня мисливська армія. Хлопців було б сотня. Потрібні були б цілі павільйони. Там були б лучники, собаки. Гриміли б роги. Ось як король ходить на полювання! Він би не просто гуляв лісом з трьома друзями, сподіваючись зустріти кабана. Але на той момент ми не могли собі дозволити коней, собак чи павільйони," - каже письменник.

Він пояснив, що 2011-го у першого сезону серіалу був маленький бюджет. $6 млн на одну серію.

Під час карантину Мартін самоізолювався, щоб дописати останні книги всесвіту "Гри престолів". Йдеться про романи "Вітер зими" і "Мрія про весну". Натомість взяв участь у написанні книги про створення серіалу під назвою "Вогонь не може вбити дракона" (Fire Cannot Kill a Dragon). У США виходить у продаж 6 жовтня.

Сценаристи "Гри престолів" Девід Беніофф і Деніел Бретт Уайс розповіли, що зняти одну серію "Гри престолів" - це ніби створити повнометражний фільм. Найдорожчим епізодом вважають третій, восьмого сезону. Там відбулась битва за Вінтерфел. Знімали 11 тижнів поспіль. Бюджет склав приблизно $20 млн.

Зараз ви читаєте новину «Джордж Мартін назвав найгіршу сцену "Гри престолів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі