пʼятниця, 30 листопада 2018 15:51

Джексон написав пісню про те, що не спав з фанаткою
4

За сюжетом кліпу Thriller герой Майкла Джексона перетворюється у зомбі
Фото: cdn2us.denofgeek.com
1984, гітарист Едді Ван Гален узяв участь у турне Майкла Джексона, дали 55 шоу в США і Канаді, концерти відвідало біля 2 млн. чоловік
Після Thriller Пол Макартні запросив Майкла Джексона заспівати дуетом на своєму альбомі Pipes of Peace
На сцені  виконувати "місячну походку" Майклу Джексону допомогало запатентоване ним взуття

30 листопада 1982-го вийшов 6 студійний альбом американського співака Майкла Джексона Thriller. Це найбільш продавана платівка в історії. У світі придбали близько 66 млн копій диску.

На попередніх альбомах Джексон не виходив за межі модних у 1970-х жанрів - диско і соулу.

У Thriller вирішив поекспериментувати. Басові вокальні партії межували з фальцетом Майкла Джексона, соло на гітарах і барабанах більше нагадували прогресивний рок, ніж звичний для "чорної" поп-музики R&B.

Першим синглом випустили The Girl Is Mine - дует Майкла Джексона з колишнім "бітлом" Полом Маккартні. Критики холодно зустріли пісню з майбутнього диска-бестселера.

На вершини чартів Thriller взлетів завдяки наступному синглу - Billie Jean.

У пісні йдеться про зірку танцполу, якому приписали батьківство чужої дитини.

"Мама мені казала не закохуватися в першу ліпшу, бути обережним у вчинках. Тому що, врешті, брехня може стати правдою", - ці рядки Майкл Джексон написав після історії з надокучливою фанаткою. Жінка закидала співака листами, в яких стверджувала, що народила від нього близнюків.

У пісні Beat It гітарне соло записав голландський віртуоз Еді Ван Гален. Музикант долучився до команди Майкла Джексона безкоштовно. Для гітариста це був, радше, цікавий експеримент. Участь лідера гурту Van Halen у створені Thriller додало інтересу і серед прихильників геві-металу.

Створений 1981-го музичний канал MTV перший рік існування ігнорував ролики темношкірих виконавців. Хоча зараз телевізійники заперечують расизм у себе в ефірі на початку мовлення. Прорив стався з 14-хвилиним відео на заглавну композицію альбому Thriller. Ролик із мертвяками, що встають із могил, зняли в стилі фільм жахів.

Відео Billie Jean транслювали декілька разів за день. Саме під цю пісню Джексон вперше виконав легендарну "місячну ходу". Для цього танцювального елементу розробив і запатентував взуття, що дозволяє рівно стояти на сцені, сильно нахилившись вперед. Коли Майкл Джексон вперше зробив цю стійку, публіка почала приписувати артисту магічні здібності.

Майкл Джексон розширив рамки поняття "відеокліп", створивши мініфільм із незвичайною хореографією, яка пізніше стала візитівкою співака.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марка Твена прославило оповідання про жабу

1984-го московська звукозаписуюча фірма "Мелодія" випустила платівку Софії Ротару "Нежная мелодия". Перший друк диску продали накладом 2 млн копій. Музичний супровід на альбомі забеспечував ансамбль "Червона рута" чоловіка Ротару Анатолія Євдокименка. Серед пісень російською і румунською мовою особливою фірмовістю звучання виділялася композиція "Сумна пісня". Синтезаторна партія з 3 нот, що виконується стаккато з сильним ефектом реверберації в пісні Ротару дуже нагадує композицію Майкла Джексона Billie Jean"з альбому Thriller.

Зараз ви читаєте новину «Джексон написав пісню про те, що не спав з фанаткою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі