пʼятниця, 04 травня 2018 04:11

Два українські фільми "засвітяться" на Каннському фестивалі

Два українські фільми "засвітяться" на Каннському фестивалі
71-й Каннський кінофестиваль пройде з 8 по 19 травня. Фото: 112

Два українські фільми, що отримали підтримку Держкіно, потрапили до конкурсних програм 71-го Каннського міжнародного кінофестивалю. Він відбудеться з 8 до 19 травня.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

"9 травня о 10:00 другу за значущістю на фестивалі конкурсну програму "Особливий погляд" (Un Certain Regard) відкриє світова прем'єра фільму українського режисера Сергія Лозниці "Донбас". Фільм створювався у копродукції Німеччини, України, Нідерландів, Франції та Румунії і у грудні 2017 року був також профінансований фондом Eurimages. Українським партнером фільму стала кінокомпанія Arthouse Traffic, продюсер – Денис Іванов", – ідеться в повідомленні.

12 травня в рамках конкурсної програми "Тиждень критики" (Semaine de la Critique) відбудеться світова прем'єра українського повнометражного художнього фільму ісландського режисера Бенедикта Ерлінгссона "Жінка на війні", що є копродукцією Франції, Ісландії та України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український фільм про Донбас покажуть на Каннському кінофестивалі

Український партнер фільму – українська компанія Solar Media Entertainment, продюсер – Сергій Лавренюк. Французьку сторону представляє компанія Slot Machine, ісландську – компанії Koggull та Vintage Pictures.

71-й Каннський кінофестиваль пройде з 8 по 19 травня 2018-го. Головою журі в основному конкурсі цього року стане актриса Кейт Бланшетт. Журі в категорії "Особливий погляд" очолить режисер Бенісіо дель Торо.

Зараз ви читаєте новину «Два українські фільми "засвітяться" на Каннському фестивалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі