Ексклюзиви
субота, 05 жовтня 2013 05:54

Дружина Януковича відкрила "Зірки світового балету"
16

Фото: Фото: Тетяна Заровна

Двадцятий міжнародний фестиваль "Зірки світового балету" відкрила в Донецьку 4 жовтня Людмила Янукович.

- Протягом багатьох років справжньою берегинею фестивалю є дружина президента. Низький їй за це уклін, - сказав директор фестивалю, народний артист Вадим Писарєв.

Разом з ним Людмила Янукович перерізала червону стрічку. Перша леді з 2004 року опікується фестивалем: на афішах великими буквами написано, що "Зірки балету" проходять під її патронатом.

На брифінгу перед початком балетного свята дружина Януковича в черговий раз розповіла присутнім історію про те, як її з чоловіком долучив до балетного мистецтва колишній сусід Вадим Писарєв.

- Цим фестивалем може пишатися країна, - зазначила перша леді. - Щороку думаю, що професійніше вже нікуди, але постійно знаходяться більш талановиті артисти.

На честь Людмили Янукович 9 жовтня в рамках фестивалю, як зазвичай, покажуть "Дон Кіхот". У цей день перша леді відзначить свій 64-й день народження, а "Дон Кіхот" - її улюблений спектакль.

За традицією пані Янукович проведе іменини в театрі.

Нардеп від ПР Юрій Самойленко, виступаючи перед присутніми, побажав їй, "щоб вона очолювала ще 20 і 30, і 40 ювілеїв на фестивалі".

- Я закликаю вас до одного експерименту - чесно кажучи, трошки ризикую, але думаю, що в Донецьку ні. Давайте, ми з вами покажемо метрам і творчій молоді, яка за лаштунками, що ми теж чогось варті. Всім організаторам, спонсорам та неформальному, щирому другу Людмилі Олександрівні дружно поаплодуємо без репетицій, - звернувся зі сцени міністр культури України Леонід Новохатько.

Після цих слів зал глядачів обдарував оваціями Людмилу Янукович. Вона піднялася зі свого місця в середині партеру і вклонилася.

На урочисту церемонію пані Янукович прийшла у супроводі онука Віктора. Це старший з трьох онуків президентської пари. У хлопчика є рідний брат Саша і двоюрідний - Ілля. Вітя - син Олександра Януковича, чиє багатство в нинішньому році журнал "Фокус" оцінив у $ 196,5 млн, і якого вважають третім за впливовістю українцем.

20-й фестиваль триватиме до 11 листопада. У цьому році в Донецьк знову приїхали кращі танцюристи світу. Артисти балету, хореографи, мистецтвознавці відгукуються про "Зірок світового балету", як про форум високого мистецтва.

Фестиваль проходить так само за підтримки Посольства США. Увечері 5 жовтня вперше на українській сцені представлять шоу Раста Томаса - його знамениту групу Bad Boys of Dance. Ці "погані хлопці" із США вражають акробатичними трюками, брейком і хіп-хопом, які виконують під джаз і рок. Вони працювали з Леді Гагою, Елтоном Джоном.

Глядачі також побачать "Такан -балет" з Японії, театр танцю "Гжель" (Москва), солістів Санкт-Петербурзького театру балету Бориса Ейфмана, Паризької Гранд-Опери, Великого театру, Берлінської опери, Національної опери України. А в завершальному гала -концерті візьмуть участь улюблені публікою ветерани Микола Цискарідзе та Ілзе Лієпа.

Проведенню ювілейного фестивалю не завадив навіть аварійний стан театру. У нинішньому році представили проект реконструкції "Донбас опери", але грошей на його втілення (потрібно не мало - півмільярда гривень) не знайшли. Тому в театрі обійшлися тимчасовими заходами: відремонтували покриття сцени і підлатали дах, про який в трупі говорили, що він може впасти на голови глядачам.

Зараз ви читаєте новину «Дружина Януковича відкрила "Зірки світового балету"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

165

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі