середа, 22 серпня 2012 15:16

Давньоримський вал перетворять на шедевр мистецтва

Група американських художників вирішила зробити з Адріанового вала - оборонного укріплення, побудованого в першій половині 2 століття за наказом римського імператора Адріана, найдовший витвір мистецтва. Як повідомляє Associated Press, художники з групи YesYesNo використовують 450 повітряних куль і тисячі світлодіодів, щоб створити інсталяцію "З'єднуючи світло".

Кулі білого кольору, наповнені світлодіодами, будуть пов'язані між собою і розмістяться над стіною довжиною близько 117 кілометрів. За задумом авторів, вал, перетинав північну Англію, з кордону перетвориться на засіб зв'язку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львову бракує музею приватних колекцій

В арт-групі розповіли, що повітряні кулі були обрані за їх здатність викликати відчуття дива і чарівництва.

Колектив YesYesNo покликали організатори фестивалю мистецтв, який проходить у Великобританії з нагоди Олімпійських ігор. Фестиваль завершився 9 серпня. Інсталяцію глядачі зможуть побачити протягом двох ночей - 31 серпня і 1 вересня.

Адріанів вал (120-122 роки нашої ери) споруджений з каменів і торфу. Він досягав у висоту близько п'яти метрів і служив для охорони меж імперії від набігів варварів, які проживали на території Каледонії - сучасної Шотландії. Адріанів вал входить до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Зараз ви читаєте новину «Давньоримський вал перетворять на шедевр мистецтва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі