Ексклюзиви
пʼятниця, 29 вересня 2017 17:21

Дослідники вважають, що знайшли оголену Мону Лізу

Дослідники вважають, що знайшли оголену Мону Лізу
Фото - lenta.ru

У музеї Конде поблизу Парижа у Франції знайшли зображення оголеної жінки, яке могло бути ескізом для картини "Мона Ліза" Леонардо да Вінчі. Про це повідомляє BBC News.

Портрет знають як "Монна Ванна" (Monna Vanna), зроблений вуглем. У музеї Конде зберігається з 1862 року, вважався роботою іншого художника. Після серії експертиз, проведених співробітниками Лувру, з'явилися підстави вважати, що до малюнка доклав руку художник Леонардо да Вінчі. Куратор досліджень Матьє Делдік (Mathieu Deldicque) зазначив, що "Монна Ванна" і "Мона Ліза" практично однакового розміру, також на схожість портретів вказує зображення обличчя і рук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Художник помер після першої виставки


Співробітник Лувру Бруно Моттін підтвердив, що "Монна Ванна" була написана в роки життя да Вінчі і відрізняється дуже високою якістю. Однак, за його словами, частина ескізу практично напевно належить не пензлю цього живописця, оскільки зроблена правою рукою, а да Вінчі був шульгою.

Джоконда або Мона Ліза - картина, яку написав італійський художник Леонардо да Вінчі у 1503 році. Це - один з найвідоміших творів живопису в світі. Належить до епохи Відродження. Виставлена у паризькому Луврі.

Зараз ви читаєте новину «Дослідники вважають, що знайшли оголену Мону Лізу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі