Ексклюзиви
вівторок, 28 лютого 2012 18:03

Дощовиця викликає дощ та заспокоює нерви
14

Фото: Фото: anton_kosmonavt

Дощовиця, хмара, посох або флейта дощу – перкусійний музичний інструмент, який за звучанням нагадує шум дощу. Колись його використовували мольфари для управління погодою. В Україні такі палиці-струмки майструють і сьогодні. Таємницями створення цього музичного інстументу поділився майстер Антон Сколубович із Ковеля.

"Балансуючи від дзвінкого струмку до важкої океанської хвилі, від дрібного дощику до могутньої зливи, його звук занурює в глибини неймовірності водних стихій." – описує свої емоції майстер.

Дощовицю виготовляють із пустотілих стовбурів рослин – кактуса, бамбука, соняшника, вибираючи середину з цільної гілки. Антон для основи використовує борщовик, що росте і в нашій місцевості. Збирати "врожай" найкраще взимку – рослина природнім чином віддала останні краплі життя, добре висохла і позбулася отрути,яка в ній містилась в період цвітіння, отже готова стати провідником до світу "музики дощу".

Молоде листя цієї рослини раніше використовували в їжу, звідки й пішла назва "борщ".

В "тілі" дощовиці знаходяться перетинки, які за своїм розташуванням нагадують спіраль ДНК. Саме по них пересипаються різні матеріали – зерна, камінці, подрібнені частини рослин, пісок… Різноманітним за вагою і розміром матеріалом наповнювача можна досягти різного звучання.

Для оздоблення дощовицю фарбують натуральними барвниками, стягують нитками для міцності, захищають від вологи лаком або воском.

Зараз ви читаєте новину «Дощовиця викликає дощ та заспокоює нерви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі