пʼятниця, 18 травня 2012 22:55

Донецьк у дні Євро-2012 готовий прийняти 200 тис. іноземців
10

Фото: Фото: Тетяна ЗАРОВНА

Сьогодні, 18 травня, Донецьк презентував себе як приймаюче місто Євро-2012.

Заодно міський голова Олександр Лук'янченко разом із ветераном "Шахтаря" Віктором Грачовим презентував гостям і городянам Кубок Анрі Делоне, яким нагородять чемпіона Європи.

"Я сподіваюся, у дні матчів наш стадіон буде на 100% заповнений. Це 51,5 тисяча чоловік на кожному матчі. Плюс гості. Ми сподіваємося, близько 200 тисяч гостей буде в нашому місті", - сказав Олександр Лук'янченко.

За останні два роки в рамках підготовки міста до чемпіонату Європи з футболу були побудовані і відреставровані стадіон, вокзал, аеропорт і 16 готелів.

"Ми пролобіювали перед державою, щоб готелі звільнити від податків на 10 років і цим багато хто скористався", - сказав Лук'янченко, підкресливши, що з бюджету на будівництво готелів не було витрачено жодної копійки.

Ціни в донецьких готелях на період Євро-2012 складуть від 13 до 5 тисяч євро (із додатковим сервісним пакетом, куди входять квитки на матч, послуги зони гостинності та ресторани). А без пакета нічліг у 4-5 зіркових готелях міста обійдеться в 210 - 380 євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Донецьку танцювали "мінует" для Книги Гіннеса

1 червня у Донецьку відкриється кемпінг-парк для вболівальників чемпіонату на 2,9 тис. місць. Ще 11 тисяч уболівальників міська влада пропонує розмістити на базах відпочинку та в гуртожитках.

Фан-зона у дні чемпіонату зможе вмістити 50 тисяч осіб, від стадіону до неї курсуватимуть постійні автобусні рейси. За подіями на стадіоні відвідувачі фан-зони зможуть спостерігати із трьох екранів, один із яких - площею 120 кв. метрів.

Перевезенням гостей буде займатися акредитована служба таксі з новими автомобілями "Хюндай".

"Ми взяли 350 млн. гривень у кредит і побудували 50 км. доріг, купили 100 нових тролейбусів і 56 автобусів", - похвалився донецький мер.

30 інформаційних пунктів із волонтерами, які вільно володіють англійською, будуть працювати в різних точках міста.

На вокзалі та в аеропорту іноземним гостям будуть безкоштовно роздавати карти та путівники.

Донецьк витратив 30 млн. гривень на закупівлю нового медичного обладнання, яке дозволить забезпечити якісне медобслуговування.

Безпеку в дні чемпіонату в Донецьку забезпечуватимуть 56 тисяч співробітників МВС - у тому числі відряджені з міст Донецької області та сусідніх регіонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За ідеальних умов на Євро-2012 вдасться заробити $500 млн

За словами донецького мера, стадіон "Донбас Арена" вже є найбільш відвідуваним спортивним об'єктом в Україні, відреставрований парк імені Щербакова - одим із кращих парків СНД, донецькі театри (оперний і драматичний) - найпопулярніші, а повністю реконструйовані донецькі залізничний і аеровокзал - найсучасніші на сході України.

Гості презентації - мери українських міст, представники дипломатичних місій, зарубіжні журналісти схвально оцінили рівень підготовки Донецька до чемпіонату: називали Донецьк перлиною України й "статусним містом".

"Місто не просто готове, а зробило ривок у своєму розвитку, я захоплений", - заявив мер Запоріжжя Олександр Сін.

Так само сьогодні в Донецьку міністр МВС відкрив центр оперативного реагування "Цунамі". Передбачається, що в місцях найбільшого скупчення уболівальників у дні чемпіонату буде встановлено в загальній складності 400 точок відеоконтролю.

У міліції сподіваються, що це дозволить скоротити час прибуття наряду на місце події аж у 20 разів - із 40 до 2-х хвилин. Стверджують, що в процесі впровадження центру були використані новітні технології Європи.

Зараз ви читаєте новину «Донецьк у дні Євро-2012 готовий прийняти 200 тис. іноземців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути