пʼятниця, 25 липня 2014 18:16

Дочка Пікассо подарує паризькому музею його картину і блокнот

Дочка Пікассо подарує паризькому музею його картину і блокнот
Фото: vaea.biz

Старша дочка відомого іспанського художника Пабло Пікассо Майя Видмайер-Пікассо оголосила в п'ятницю про своє рішення передати музею імені її батька в Парижі картину і блокнот з ескізами художника, пише французька газета Le Figaro.

Видмайер-Пікассо передасть музею портрет жінки 1908 року і блокнот з начерками ню 1960 року. Цяподія приурочена до відкриття музею після реконструкції і покликана підтримати дух співробітників установи.

Музей був закритий п'ять років тому для проведення робіт з реконструкції та оновлення. В кінці травня міністр культури і комунікацій Франції Орелі Філіппетті наполягла на зміні директора музею, який створив "несприятливий робочий клімат" для співробітників. З початку червня цей пост зайняв Лоран Лебон. Музей знову відкритиє двері для відвідувачів 25 жовтня.

"Цей подарунок пов'язаний з бажанням висловити підтримку співробітникам музею, які спільно з міністром культури і комунікацій Орелі Філіппетті доклали всі зусилля для того, щоб музей був відкритий", - повідомляється в заяві адвоката дочки художника.

Зараз у музеї, розташованому в паризькому кварталі Маре, міститься колекція з 5 тисяч шедеврів великого художника (з них 300 300 скульптур і картин). Завдяки реконструкції площу музею збільшиться з 1,6 тисячі до 3,8 тисячі квадратних метрів.

Зараз ви читаєте новину «Дочка Пікассо подарує паризькому музею його картину і блокнот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі