вівторок, 25 червня 2019 21:45

"До зірок": згадуємо найкращі фільми про космос

19 вересня в прокат виходить фільм "До зірок" з Бредом Піттом у головній ролі. Інженер вирушає в космос на пошуки зниклого батька, який 16 років тому полетів на вивчення невідомого інопланетного випромінювання. Режисером виступив Джемс Грей.

Фільм продовжує традицію меланхолічного кіно про космос, хвиля якого почалася з "Космічної одіссеї 2001 року" 1968-го режисера Стенлі Кубрика. Картина Кубрика вважається однією з найвпливовіших стрічок за всю історію. Пропонуємо список повільних авторських фільмів про космічний простір.

Автор: denofgeek.com
  На фільм "До зірок" з Бредом Піттом вплинула кіно-классика "Космічна одисея 2001".
На фільм "До зірок" з Бредом Піттом вплинула кіно-классика "Космічна одисея 2001".

"Вище суспільство", реж. Клер Дені. Англія, Франція. 2018 р.

Команда довічних в'язнів летить на космічному кораблі до найближчої чорної діри. Засудженні вже давно за межами сонячної системи, на землю не повернуться. Серед них хлопець Монте та його новонароджена донька. Тільки вони удвох доживуть до завершення операції. Дівчинка буде переконувати батька направити корабель у центр невивченого космічного об'єкту.

Ідея фільму зародилася із жарту режисерки Клер Дені. "Ти мене вже дістав. Треба зняти фільм, де ти будеш один в космосі", - сказала вона своєму постійному актору Вінсенту Галло. В результаті артист вибув із проекту. Головну роль виконав Роберт Паттінсон.

Автор: ltrbxd.com
  Одну з ролей виконала англійська модель Міа Гот.
Одну з ролей виконала англійська модель Міа Гот.

"Місяць 2112", реж. Дункан Джонс. Англія. 2009 р.

Сем провів на Місяці три роки на самоті. Слідкував за автоматичною станцією по подачі газу. Його контракт закінчується, і астронавт повинен підготувати змінника. На порозі космічної станції Сем зустрічає власну копію.

Фільм зняли за 33 дні з мінімальним бюджетом для фантастичної стрічки у $5 млн – 134 млн грн. Для зйомок луноходу використовувалась мініатюрна пластикова модель, яку возили за мотузку. Головну роль зіграв Сем Роквелл, штучний інтелект космічного корабля озвучив Кевін Спейсі. Режисер Дункан Джонс – син співака Девіда Бові.

Автор: lostpic.net
  Актор Кевін Спейсі озвучив  штучний інтелект космічного корабля.
Актор Кевін Спейсі озвучив штучний інтелект космічного корабля.

"Соляріс", реж. Андрій Тарковський. СРСР. 1972 р.

Планета Соляріс повністю покрита океаном. Вчені намагаються вивчити цю аномалію але згодом сходять з розуму. На космічну станцію біля планети прилітає нова особа – психолог Кріс Кельвін. Він скептично ставиться наукових досліджень Солярісу, сподівається скоріше покінчити із цією справою. Психолог зустрічає на станції свою колишню кохану Харі. Жінка покінчила з собою багато років тому.

Фільм знятий за однойменним романом Станіслава Лема. У режисера Андрія Тарковського були суперечки з автором книги. Лем стверджував, що фільм схожий на "Злочин і кару" Достоєвського. Головні ролі виконали Наталія Бондарчук та Донатас Баніоніс.

Автор: tvkinoradio.ru
  Тарковський хотів показати майбутнє з точки зору людей, які в ньому живуть, та сприймають футуристичну матеріальну культуру як буденність.
Тарковський хотів показати майбутнє з точки зору людей, які в ньому живуть, та сприймають футуристичну матеріальну культуру як буденність.

Фільм Стенлі Кубрика "Космічна одіссея 2001 року" вийшла 1968-го, її перезапуск відбувся у 2018 році. За сюжетом, екіпаж космічного корабля "Діскавері" повинен вивчити район навколо галактики. Астронавти намагаються розібратися, чому за Землею слідкують інопланетні істоти. В фільмі використаний аудіозапис дихання астронавта Олексія Леонова, який був першою особою в космічному просторі.

Зараз ви читаєте новину «"До зірок": згадуємо найкращі фільми про космос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі