понеділок, 24 квітня 2017 21:45

До Євробачення покажуть, як змінювався Київ із XIX століття

До Євробачення покажуть, як змінювався Київ із XIX століття
"Київський пейзаж": стартує виставка про українську столицю від XIX ст. Фото: Прес-служба

27 квітня до міжнародного пісенного конкурсу Євробачення стартує "Київський Пейзаж". Це найбільша виставка київського пейзажу за всю історію України. Відбудеться у Музеї історії Києва.

Мета - показати всю красу української столиці. Дати глядачам можливість простежити, як місто змінювалося. Та як змальовували його митці різних поколінь.

Найкращі роботи нададуть зі своїх фондів Національний художній музей, Київський національний музей російського мистецтва, Музей історії Києва, а також сучасні художники та приватні колекціонери.

Глядачеві представлять мікс - відео-арт з кіно-фото архівними документами, сучасний арт з роботами із музейних фондів. Щоб відобразити багатовікову історію художніх пейзажних традицій - від класичної епохи Тараса Шевченка, Миколи Пимоненка, Василя Штернберга до авангарду Олександра Богомазова.

Крім участі відомих сучасних художників, оголосять відкритий конкурс для залучення більш широкої аудиторії, виявлення мистецького потенціалу сучасного художнього середовища.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін та герб Радянського Союзу горять у пеклі на церковній фресці

Під час події заплановані також кураторські екскурсії виставкою, літературна програма, лекції, присвячені історії міського пейзажу як жанру та історії містобудування, дитячий конкурс малюнку.

Результатом проекту стане художній альбом із сучасним дизайном, який має стати візитівою Києва. Виставка триватиме до 24 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Художник створив картину за допомогою тепловізора

Родина митців зі Львова та Закарпаття запрошують відвідати виставку "Цвіт сакури". З 27 квітня по 21 травня картини покажуть у столичному Музеї сучасного мистецтва.

Зараз ви читаєте новину «До Євробачення покажуть, як змінювався Київ із XIX століття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі