неділя, 06 травня 2012 16:39

До 350-річного ювілею міста в Івано-Франківську створили мозаїку з фото городян

У Івано-Франківську триває святкування 350-річчя створення міста.

Розпочалося свято вчора, 5 травня, зі спільного молебню за місто, його жителів та Україну, який провели предстоятелі трьох українських церков – Української православної церкви (Київського патріархату) Філарет, Української греко-католицької церкви Святослав та Української автокефальної православної церкви Мефодій.

У центрі міста відбувся другий фестиваль "Весільні візерунки". Розпочалося свято з того, що представники міської влади, гості та учасники фестивалю привітали сімейну пару, яка одружилася саме на День міста 40 років тому.

"Орієнтовно сьогодні в Івано-Франківську або розписуються, або беруть шлюб 17 пар. Крім того, ми очікуємо, що на фестиваль завітають ті молодята, які святкували своє весілля вчора, або ж святкуватимуть його завтра. Цього року наш весільний рушник ми вирішили не малювати на бруківці, адже він швидко стирається, а зробили його банерного типу", – сказав начальник Управління у справах сім'ї, молодіжної та тендерної політики Володимир Соловйов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Івано-Франківську відіграли виставу за Анною Герман

Із нагоди ювілею мешканці отримали в подарунок вітальну листівку у вигляді оглядового банера розміром 3х6 м. Листівка "Мозаїка" сформована з фотографій франківців. На відстані можна побачити зображення міської ратуші. Загалом, до проекту долучилося кілька тисяч франківчан. У центрі мозаїки розташована фотографія міського голови Віктора Анушкевичуса.

В урочистостях до дня міста беруть участь 28 делегацій міст-побратимів із 12 країн, а також дипломатичних установ та інших міст України.

Кабінет Міністрів виділив на святкування 350-річчя Івано-Франківська 10 мільйонів.

Наразі на всіх концертних майданчиках міста та на вулицях середмістя триває свято.

Зараз ви читаєте новину «До 350-річного ювілею міста в Івано-Франківську створили мозаїку з фото городян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути